Elmúlás

Kiderült, mi a legtöbbet kimondott utolsó szó a halál pillanatában

B. V.

Létrehozva: 2024.05.20.

A rejtélyt egy nővér segít megfejteni a közösségi média felületein keresztül.

Különleges vallomást tett egy hospice otthonban dolgozó nővér. Julie, aki a Tiktokon nagyon aktív, másfél milliós követő tábora van. Nemrég azt osztotta meg, tapasztalatai alapján, melyek a leggyakrabban elhangzó utolsó szavak, amit egy beteg a halála előtt kimond. Nem először osztott már meg efféle tartalmat. Nemrég ugyanis egy olyan videót töltött fel, amiből kiderül, mi az a 12 jel, ami arra utal, hogy nemsokára valaki elhagyja az élők világát.

gyertya, gyász, tragédia, halál
A halált övező jelenségek normalizálását próbálja elérni. Fotó: @Pexels

Julie ezeket azért osztja meg követőtáborával, hogy beszéljen a halált övező jelenségekről, az arról szóló stigmákról úgy, hogy közben oktatja is róla nézőit. Épp ezért tudatta, hogy a legtöbben azzal a szóval búcsúznak:

Szeretlek. 

Ezzel még önmagában nem is lenne probléma, ám ezt a szót nem a körülöttük élő lévőknek szokták mondani a betegek, hanem egy korábban elhunyt rokonuknak, akit csak ők látnak. Ezzel pedig egy a céljuk: üzennek nekik, hogy ők is jönnek, követik őket, elfogadják a halált. 

Ezen felül Julie még azt is megosztotta, hogy mik azok a furcsa dolgok, amik normálisnak számítanak, ha valaki természetes okok miatt lelte halálát. Ilyen például a bőr színének a változása, a láz, és a megváltozott légzés. Kiemelte, még az is teljesen normális ilyenkor, ha a bőr lila lesz. És végül, ami a legijesztőbb szokott lenni: a hörgés - írja a LadBible.

Ez csak a nyálka egy kis felgyülemlődése a torok hátsó részén, ami csupán rendkívül rosszul hangzik. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek