Piramisjáték

A piramisjáték vádlottjai kötötték össze Magyar Pétert a Tisza Párttal: 1200 embert loptak meg, 7 milliárd forintot rejtegetnek

Bors

Létrehozva: 2024.05.24.

Amint a Metropol több cikkben megírta, az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői a mai napig ott vannak a TISZA Pártban és környékén. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre, hogy Magyar Pétert a sok milliárdos csalássorozat vádlottjai kötötték össze a kamupárttal, amelyik fedőszerve lehet az 1200 embert megkárosító, 7 milliárd forintot eltüntető csalássorozatnak.

A közvetlen kapcsolat a piramisjáték-párttal az a Sájer Mária volt, aki egy családban él Magyar Péterrel. Akár anyósnak is nevezhetjük, hiszen ő az édesanyja Vogel Evelinnek, Magyar élettársának, akivel hónapok óta kéz a kézben vonulnak minden nyilvános eseményen.

Sájer Mária, aki már az indulástól kabinetfőnöke, pénzügyi vezetője lett Magyar Péternek, nemrégiben jött ki a fegyházból, ahol 4 éves büntetését töltötte sok száz ember megkárosításáért. Egy olyan a bíróság által jogerősen pénzügyi maffiának, bűnszövetkezetnek nyilvánított szervezet vezető tagjaként tevékenykedett, amely végül 7 milliárd forintot tüntetett el a hatóságok és a meglopott emberek elől.

Mióta szabadult, nemcsak a lánya, de ő is elválaszthatatlan társa Magyar Péternek, ott van vele a politikai rendezvényeken, szemmel láthatóan ügyeket intézve.

Együtt Magyar Péter és új családja. Az új élettárs és a fegyházból szabadult „anyós”

A Metropolnál jelentkezett károsultak állítják és bírósági ítéletek is bizonyítják, hogy Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója és Sájer Mária szorosan együttműködtek a csalássorozatban. Egy beetető „étlapot” állítottak össze a fedezetként felkínált ingatlanokból, hogy minél több ember pénzét megszerezhessék. Az áldozatok közül többre személyesen nyomást gyakoroltak, hogy több pénzt adjanak át az értékes „fedezeti” ingatlanokért cserébe. A károsultak a fényképek alapján felismerték őket, gyakran látták együtt a párost a budapesti Bankcenterben tartott „beetető” előadásokon.

Amikor Magyar Péter politizálni kezdett, Sájer Mária volt az, aki felajánlotta neki a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, nyilvánvalóan annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. Sájer pontosan ismerte ezeket, hiszen a bírósági ítélet szerint a legnagyobb összeget, több mint 400 millió forintot ő maga csalt ki az áldozatoktól. Ennek a pénznek is nyoma veszett, a mai napig hiába keresik a hatóságok.
Magyar Péter azonnal meglátta a lehetőséget, hiszen nemcsak egy „üres” pártot, hanem pártkasszát is keresett, hogy legyen miből finanszírozni hirtelen berobbantott politikai akcióit. Nem véletlen tehát az sem, hogy Magyar a csalássorozatban döntő szerepet játszó Sájerre bízta a szervezet pénzügyeit.
Az eltűnt 7 milliárdot a mai napig keresik a hatóságok, és erős a gyanú, hogy a Tisza Párt eleve azért jött létre, hogy politikai szervezet mögé rejthessék az ellopott pénzt.

A párt alapítója Deák Boldizsár, (a kép jobb oldalán) aki kulcsszerepet játszott a pénz megszerzésében, évek óta személyes jó ismerőse Sájer Máriának. Deák volt az, aki a piramisjátékban hamis fedezet látszatát keltve, érvénytelen jelzálogszerződésekkel segített az áldozatok megtévesztésében.

Deák Boldizsár és társai alvilági trükköket is bevetettek. Szándékosan elírták a jelzálogszerződésekben a helyrajzi számot, vagy azt állították, azért nem érvényes az okirat, mert nem a bűnszervezet vezetője, hanem annak az ikertestvére írta alá…
A Tisza-párt alapítója a piramisjátékban egyetlenegy ingatlanon havi két, két és félmillió forintot keresett.

A rendelkezésre álló adatok, nyomozati, bírósági iratok szerint a bűnszervezet 7 milliárd forintot – annak ellenére, hogy vezetőinek nagy részét jogerősen súlyos fegyházbüntetéssel sújtották, - profi módon elrejtett. Az 1200(!) károsult alig 10 százalékát kapta vissza az összesen 8 milliárd forint kicsalt pénznek.
A becsapott emberek – egy közülük elkeseredésében öngyilkos lett - magánnyomozókat fogadva próbálnak a mai napig nyomára bukkanni az ellopott millióknak, hiszen családi házuk, lakásuk veszett oda. Így figyeltek fel a bűnbanda kiszabadult tagjainak fényűző életmódjára és a Tisza Pártra.

A Metropolnál jelentkezett több károsult, aki sok ezer(!) oldalnyi bírósági dokumentummal, nyomozati vallomásokkal alátámasztva állítja mindezt. Egyesületet és pertársaságot kívánnak létrehozni, amely az eddig megszerzett bizonyítékok, alapos gyanúra okot adó körülmények alapján kiderítheti, hogy a bűnszervezet tagjai hova rejtették el a 7 milliárdot. Új büntetőeljárást akarnak indítani és el kívánják érni, hogy a Tisza Párt pénzügyi hátterét is átvilágítsák.

A Tisza Párt alapítója ma is látványosan költi a pénzt. Itt éppen Peruban nyaral.
A piramisjáték vádlottjai kötötték össze Magyar Pétert a Tisza Párttal

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek