Szívfacsaró

„Túl sok egy kis testnek” - belehalt a köhögésbe az 5 éves fiú

K. C.

Létrehozva: 2024.02.20.

Nem figyeltek az alapvető jelekre a szülők, végül már az orvosok sem tudták megmenteni a fiatal életét.

Egy migránsszállóról szállítottak kórházba egy ötéves fiúcskát, miután nagyon csúnyán köhögött, fájt a torka és lázzal küzdött. A chicagói közegészségügyi hivatal először azt állította, hogy orvosi komplikációk miatt hunyt el a kisgyermek, de kiderült, hogy ez nem volt igaz. 

gyertya, gyász
Fotó: Pexels

Az orvosszakértő a héten hozta nyilvánosságra a szakvéleményét, amiből egyértelműen kiderült, hogy az 5 éves Jean Carlos Martinez Rivero torokgyík és a koronavírus okozta vérmérgezésbe halt bele, amihez még hozzájárult két másik vírusos fertőzés is. 

- Ez túl sok egy kis testnek. Ez tényleg szomorú. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy 5 évesnek nagyon kicsi a terhelhetősége. Így amikor egy olyan elsöprő fertőzés, mint a Covid-19, eléri a szervezetét, és ezzel egy időben torokgyíkot kap, az elkezd a véráramba jutni, és elkezdi leterhelni a szerveit - mondta Dr. Juanita Mora allergológus és immunológus.

Mora elmondta, hogy ezen a télen már több streptococcusos gyermekkel találkozott, és arra következtetett, hogy Jean valószínűleg az elkerülhetetlen haláláig tapasztalta a tüneteket. 

- Mindig azt mondom a szülőknek, hogy három dologra figyeljenek: Egy: láz, ami nem múlik el. Kettő, fáradtság, sokat alvó gyermek, és három, étvágytalanság – hangsúlyozta ki az orvos. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek