sokkoló

"A lányodnak nincs szeme" - szemgolyó nélkül jött világra a tüneményes kisbaba

Létrehozva: 2024.02.08.

Az édesanyát sokkolta a diagnózis.

Taylor Ice már alig várta, hogy megszülessen a kislánya. Várandósága alatt másra sem tudott gondolni, mint hogy milyen csodálatos gyermek lesz, és hogy mennyi mindent szeretne neki nyújtani. Azt szerette volna, hogy a legjobb oktatásban részesüljön és sok barátja legyen, hogy teljes életet éljen és hogy boldogságban nőjön fel. Nem sokkal a baba születése után azonban sokkoló hírt közöltek vele az orvosok. 

Kislány , elem, kórház
A kislány sokat időzik a kórházban / A kép illusztráció / Fotó: StoryTime Studio

Az édesanya azt mondta, hogy már a szülés napján érezte, hogy valami nincs rendben. Egy ideig azonban nem jöttek rá az orvosok, hogy mi nyugtalanítja ennyire a kismamát.

Észrevettem, hogy nem nyitja ki a szemét, ezért megkérdeztem a nővért a dologról. Azt mondta nekem, hogy az anyaméhben sötét van, éppen ezért általában a babák nem nyitják ki azonnal a szemüket

- nyugtatta a nővér. 

Amikor azonban az orvos megvizsgálta a gyereket, döbbenten fordult az anyukához:

A gyerekorvos megvizsgálta a babát, és csakhamar abbahagyta a megfigyelést, rám nézett és azt mondta: "a lányodnak nincs szeme". Én pedig csak bámultam rá és azt kérdeztem: "úgy érted, nagyon kicsik?", mire ő azt felelte: "nem, nincsenek szemei"

- emlékezett vissza. 

Hosszas vizsgálatok után kiderült, hogy egy ritka genetikai betegség miatt a szemgolyó nem fejlődött ki az anyaméhben, ezért született szemgolyók nélkül a baba, Jelenleg a világon 30 ilyen emberről tudnak. A kislány szemgödrébe - esztétikai okokból - implantátumot fognak helyezni, de vak marad, és valószínűleg hatással lesz a fizikai és szellemi fejlődésére is - írja a The Sun

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek