fontos

Orbán Viktor: A szabályoknak garantálniuk kell, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő

Létrehozva: 2024.02.26.

Módosítva: 2024.02.26.

Megnyílik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka.

Elkezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, Orbán Viktor miniszterelnök pedig napirend előtti felszólalással jelentett be fontos információkat. Ennek közvetlen előzménye, hogy lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit, az ő helyüket pedig be kell tölteni. Kocsis Máté korábban már bejelentette, hogy február 26-án, azaz a mai napon választ az Országgyűlés kormányfőt, s mivel a Fidesz KDNP 2/3-os többséget élvez, bizonyos, hogy beiktatják Sulyok Tamást, a Fidesz jelöltjét. 

Orbán Viktor Országgyűlés tavaszi ülésszaka első napján tartott napirend előtti felszólalást

Napirend előtti felszólalással nyitotta Orbán Viktor az Országgyűlés tavaszi ülésszakát, amellyel fontos bejelentéseket tett. 

A mai napon elfogadjuk az elnökasszony lemondását, elfogadjuk az új köztársasági elnököt és Svédország NATO-csatlakozását is

- kezdte a beszédét Orbán Viktor. 

Új köztársasági elnököt választ a Parlament

Magyarországon a gyermekvédelem tekintetében zéró tolerancia van érvényben. Ha egy gyermeket bántalmaznak, az elkövetőnek a büntetés alól nincs kibúvója. Ebben a kérdésben Novák Katalin rossz döntést hozott, a kegyelmi ügy miatt le kellett mondania. A pedofil-törvényeket tovább kell szigorítani, és alaptörvénynek kell rögzítenie azt, hogy a pedofilok ne részesülhessenek kegyelemben. 

 

Miért csak a második kísérletre sikerült elítélni egy pedofil gyermekotthon-vezetőt?

- vetette fel a kérdést a miniszterelnök, aki elmondta, hogy ezért mindent átvilágít a bicskei üggyel kapcsolatban, és a bíróság felelősségét is felül kell vizsgálni.  

Sulyok Tamás az alkotmánybíróság elnöke - vitathatatlan tekintély, éppen ezért nem is kérdéses, hogy kiváló döntés személye. 

 

Svédország csatlakozik a NATO-hoz

Az Országgyűlésnek meg kell szavaznia Svédország NATO-csatlakozását is. Orbán Viktor elárulta, hogy sok vitánk volt a skandináv országokkal, éppen ezért a vitáinkat előbb rendeznünk kell. Kölcsönösen előnyös megállapodásokat hozott tető alá a két miniszterelnök: katonai és hadi együttműködés eddig is volt a két ország között, ezt pedig most megerősítették és kibővítették. Magyarország légvédelmi és légi támadói képességét svéd vadászgépek erősítik. Ezzel a magyar légierő az ország területein kívül is képes lesz NATO-feladatok ellátására. Felhívta a figyelmet arra, hogy közvetlen szomszédunkban két éve zajlik a háború, százezrek haltak meg, éppen ezért nekünk is meg kell tudni védeni magunkat

Magyarország a béke pártján áll

Magyarország együttérez a gyászoló milliókkal, és anyagilag hozzájárulunk Ukrajna újjáépítéséhez.

Ennek a konfliktusnak nincsen katonai megoldása. A háborút nem mélyíteni kellene, hanem annak véget vetni

- mondta, és ismét kijelentette, hogy hazánk a béke pártján áll. Nem akarunk egy végtelenül elhúzódó háború szomszédságában élni. Tűzszünetért és békéért fogunk dolgozni, mert csak ez hozhatja meg a gazdasági stabilizációt Európában. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek