Küzdelem

Két csontja is eltörött, amikor megpróbált lábra állni – üvegcsontúsággal küzd a 6 éves Bogi

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.01.12.

Bogit nem kíméli a sors, ám a kislány úgy menetel a gyógyulás felé, hogy öröm nézni. A gyermek számtalan betegséget legyőzött már, most egy különleges terápia segíthet rajta.

Bogi egy igazi kis harcos, aki már megszámlálhatatlanul sokszor bebizonyította, ha az élete a tét, számára bizony nincs lehetetlen. Móni és Misi hosszú ideig csak álmodoztak a gyermekáldásról, így földöntúli boldogság járta át őket, mikor Bogika megszületett. A kislány fejlődése azonban nem úgy alakult, ahogy kellett volna.

Bogi és szülei csodálatos harmóniában élnek Fotó: olvasói

Később kiderült, daganat nyomja a fejét, ami miatt életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, aminek a kimenetele kétes volt.

Mivel Bogi kisagyát hosszú ideig nyomta a daganat, maradandó károsodást szenvedett. A kislány nem tanult meg járni és bár fejleszthető az állapota, nem lehet tudni, hogy valaha képes lesz-e a teljes értékű életre. Bogi fel tud állni és mászik vagy térdelve halad, de járni sajnos képtelen. Bogi kálváriájához hozzátartozik, hogy egy igen ritka genetikai betegségben, üvegcsontúságban szenved, mely tovább nehezíti a helyzetét.

A tündéri Bogi egy igazi kis harcos Fotó: olvasói

Bogi orvosa szerint a csontritkulása elérte a kritikus, nagyon veszélyes határt

 — meséli az édesanya Facebook oldalán mindazoknak, akik követik lány történetét. Bogi orvosa azon van, hogy a kislány engedélyt kapjon egy igen költséges kezelésre, melyet évente kellene megismételni. A kezelés olyan mértékben segítené a csontok megerősödését, mely hozzájárulna a mozgásfejlődéséhez is.

Nagyon oda kell figyelni rá, mert most már nagyon könnyen törhet csontja

 — meséli az édesanya, aki korábban lapunknak elárulta, akkor derült ki, hogy Bogi üvegcsontú, mikor életében először megpróbált lábra állni, minek következtében két csont is eltört a lábában. A reményt keltő infúziós kezelés Bogi vérből vonnak ki kalciumot, amit a csontjaiba építenek be, annak erősítése céljából.

A doktornő szerint a nagy fokú csontritkulás miatt, fájhatnak is Bogika csontjai, ami miatt kissé meg vagyunk ijedve

 — fejti ki aggályait Móni, majd azzal egészíti ki, bíznak és reménykednek tovább. Bogi helyzete roppant nehéz, de igazi hősként viseli a megpróbáltatásokat, sőt rendkívüli ütemben fejlődik.

Bogika édesapja szeme fénye Fotó: olvasói

Bogi egyre szebben, már mondatokban beszél, verset, mesét mond

 — meséli büszkén az édesanya, aki hálás mindazoknak, akik szeretettel érdeklődnek lánya felől. Ennyi baj mellett, Bogi máján még decemberben találtak valamit. Az ezzel kapcsolatos MR vizsgálat ugyan megtörtént, de egyelőre nincs meg az eredménye, így a család egyelőre még nem tudott fellélegezni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek