Allergia

Sokak kedvenc desszertjébe halt bele a 20 éves Anna

KL

Létrehozva: 2024.01.17.

A rendőrség az eset kapcsán vizsgálatot indított.

Borzasztó haláleset történt: egy 20 éves nő elhunyt, miután egy milánói étteremben egy olyan tiramisut szolgáltak fel neki, amelyet vegán termékként tüntettek fel az étlapon, de mégis tejjel készült.

Tiramisu olasz édesség desszert finomság
Tiramisu okozta a fiatal nő halálát Fotó: Pexels

Anna Bellisario és barátja egy gyorsétteremben vacsorázott még tavaly január 26-án. A hölgy február 5-én hunyt el a San Raffaele kórházban. Az étteremnek szállító cukrászdát üzemeltető két nő ellen a rendőrség eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

A nyomozás kiderítette, hogy a cukrászok összekeverték a vegán édességek dobozát a tejet tartalmazó desszertekkel. A vállalat nem akadályozta meg a két gyártósor termékeinek keveredését a cukrászdában, amely akkoriban 63 olasz étteremnek szállított vegán tiramisut.

Fiammetta Modica bíró elrendelte, hogy a cukrászda tulajdonosait - egy anyát és lányát - eltiltsák a szakmától. Ha betartották volna a termékek elkülönítésére vonatkozó szabályokat és a személyzetet megfelelő képzésben részesítették volna, akkor a cukrászdában nem keveredett volna össze a csomag a növényi eredetű termékekkel.

Amikor Anna Bellisario megrendelte a desszertet, ellenőrizte a címkét is, azonban a nagyon erős allergiája miatt további információkat is kért, de miután megnyugtatták, elkezdett enni. A nő a második kanálnál rosszul lett és a mosdóba rohant, hogy megpróbáljon hányni.

Később bevette a gyógyszerét és a kortizont is, amelyet mindig magánál tartott, de nemsokkal később elveszítette az eszméletét, majd a kórházban meghalt. Kiderült, hogy más, ugyanattól a márkától származó tiramisu poharakban is kimutatták a tejfehérje nyomait.

A Tiramisu Mascherpa nevű terméket az egészségügyi minisztérium tavaly február 6-án vonta ki a forgalomból, mivel az valószínűleg a címkén fel nem tüntetett tejfehérjét tartalmazott - számol be róla a Daily Mail.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek