Dráma

„A kétévesem több traumán esett át, mint amennyit a legtöbb ember átél az élete során ”

K. C.

Létrehozva: 2024.01.15.

A szülők adománygyűjtésbe kezdtek, hogy megmentsék fiuk életét.

Pusztító májbetegséggel diagnosztizáltak az orvosok egy ír kétéves fiút, akinek a szülei minden követ megmozgattak, hogy ki tudják fizetni az életmentő műtétjét, ami több mint 200 ezer euróba (kb. 75 millió forintba) került.

Kórház klinika gyógyintézet szakrendelő
Fotó: Pexels

Az anyukája Natalie szerint a kis Joey Conway az elmúlt hét évben több traumát élt át, mint amennyit a legtöbb ember élete során átél. Joeyt nem sokkal a születése után invaziv A csoportos Streptococcus fertőzést kapott, ami miatt két hétig lélegeztetőgépen küzdött az életéért. 

- Ezek a pillanatok nem könnyűek, az ember egy pillanat alatt helyet cserélne vele. A sírását és nyöszörgését soha nem fogom elfelejteni – emlékezett vissza a legrosszabb pillanatokra az édesanya.

Ezután kétszer is vérmérgezést kapott, először nyolc hónapos korában. Joeynak mindezek után lett portálvénás trombózisa, ami a ritka és súlyos májbetegséghez, a nem cirrhotikus portális hipertóniához vezetett. Ez az állapot életveszélyes tünetekkel jár, és negyven százalékban halálos. 

- Joey a legviccesebb kétéves kisfiú, a legnagyobb mosollyal és a legragályosabb nevetéssel, ami a legsötétebb napokat is beragyogja. Annyi mindenen ment keresztül rövid élete során, és ő a legbátrabb kisember – tette hozzá az édesanya. 

Jelenleg Joeynak évente akár négyszer is műtéten kell átesnie, hogy a nyelőcsövében lévő varixokat bekötözzék. Ezzel megfékezik a vérzést, ami a halálát okozhatná. Az Egyesült Államokban létezik egy másik eljárás is, amivel megkerülnék az elzáródását, és helyreállítanák a normális portális áramlását Joey májában. Ehhez indítottak adománygyűjtés a kisfiú szülei – írja a Dublin Live. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek