becsöngő

Amikor a matematikatanár megtudta, miért hívják kecskének a diákok, rögtön elsírta magát

Létrehozva: 2024.01.25.

Azt sem tudta, hogyan reagálja le.

A tanári pálya tele van nehézségekkel és szépséggel. Csak egy tanár értheti meg igazán, hogy milyen érzés minden nap megharcolni a figyelemért, egyszerre figyelni arra, hogy informatív és szórakoztató órát tartson, egyszerre lekösse a gyerekek figyelmét és fejlessze is őket. Egy fárasztó nap után hazaérve nem a saját családjukkal kezdenek el foglalkozni, hanem bizony dolgozatokat javítanak, felkészülnek a következő óráikra, óratervet írnak és adminisztrálnak. És a sok-sok munka mindig kétesélyes: vagy élvezik a gyerekek az órát, vagy szétverik azt. Ennek ellenére egy tanár elképzelni sem tud szebb érzést annál, mint amikor a csillogó szemekben meglátja, hogy megértették a tananyagot, és ezért tisztelik őt. Hasonló érzelmi hullámvasúton ment keresztül egy matematikatanár. 

iskola, osztály, osztályterem, Pexels illusztráció
Nem értette a tanár, miért hívják így

Egy matektanár azt vette észre, hogy a nyolcadikos osztálya folyamatosan goatnak, magyarul kecskének nevezi. Nem értette, hogy miért tesznek így, és bár jót mulatott a tréfán, úgy gondolta, a legjobb az lenne, ha megkérdezné a kis szakértőket. Felment hát a Redditre, és megosztotta történetét:

Az idei tanévben futótűzként terjedt az a vicc az osztályban, hogy goat-nak (kecskének) neveznek a gyerekek. Én mindig azt felelem nekik, hogy ti vagytok a kecskék, mire ők még hangosabban nevetnek. Igazából elég vicces ez a helyzet, de most már szeretném tudni, hogy miért csinálják

- írta a tanár, mire megdöbbentő válaszokat kapott. Hasonló korú gyerekek ugyanis elmondták, hogy a GOAT valójában a Greatest of all time, azaz a minden idők legjobbika rövidítése, így tehát azt mondták rá mindig, hogy ő minden idők legjobb tanára. Amikor ezt elolvasta, a matektanár saját bevallása szerint elsírta magát, olyannyira meghatódott - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek