Búcsú

Megtervezte a saját temetését is a ritka betegségben szenvedő fiú: már csak napjai vannak hátra

Létrehozva: 2023.12.10.

A pillangófiúnak hívott kamasznak az orvosok jóslata szerint a tízéves kort sem kellett volna megérnie.

Egy kegyetlen és rendkívül ritka betegség árnyékában kellett leélnie életét annak a fiúnak, akiről az orvosok már idejekorán lemondtak: kijelentették ugyanis, hogy az ő állapotában csoda, ha két számjegyű lesz az életkora, azaz jóslatuk szerint még tízéves kora előtt életét veszti. Ő azonban kitartott, egészen mostanáig. Most azonban úgy tűnik, tényleg eljött a vég. Az angliai Boltonban élő Rhys Williams életét egy Epidermolysis Bullosa nevű, folyamatos hólyag- és sebképződéssel járó, génmutáció okozta örökletes bőrbetegség tette pokollá. A kisfiú bőre hiperérzékeny, bármilyen tapintás, súrlódás nyomot, sérülést hagy raja – sokan emiatt pillangófiúként hivatkoznak rá.

Rhys Williams, SWNS, Northfoto
Rhys Williams 11 évesen: a bőrfelületét folyamatosan védenie kell minden behatástól  Fotó: SWNS.com Thomas Temple

Rhys igazi hősként küzdött, és nem hagyta, hogy a kór elhatalmasodjon rajta, így ma már 18 éves. Sem a szülei, sem az orvosok nem gondolták, hogy ilyen sokáig elélhet, ugyanis akár egy papírlap okozta vágott sem is végzetesnek bizonyulhatott volna az esetében, állapota pedig az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan. Épp ezért a kamaszfiú évekkel ezelőtt megtervezte, milyen temetést szeretne. Egész életét úgy élte: bármelyik nap az utolsó lehet számára. Sajnos nagyon úgy néz ki: most valóban eljött az a bizonyos nap.

Rhys Williams, SWNS, Northfoto
Rhys 15 évesen: a fiú már a saját temetését is megtervezte  Fotó: Tanya Williams / SWNS

A tininek ugyanis tüdőgyulladása lett, amiből szepszis alakult ki a szervezetében. Ez pedig egy életerős szervezet esetében is komoly veszélyt jelentene, nála azonban azt jelenti: a dokik már csak a hátralévő időt tudják megkönnyíteni számára. A fiút egy hospic-házban helyezték el, mindössze napjai lehetnek hátra – írja a Mirror.

Ez őrület. Nem tudom – képtelen vagyok megérteni, felfogni. Ha abbahagyom, amit csinálok, magamba zuhanok. Épp ezért el kell foglalnom magam, és körül kell vennem magam másokkal. Ha magamban vagyok és belegondolok, akkor indulok el lefelé a lejtőn 

– magyarázta a fiú összetört édesanyja, Tanya, aki képtelen megbirkózni a ténnyel, hogy elveszíti szeretett gyermekét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek