Világűr

Kiálalt a NASA tudósa: ezek a jelek utalnak valójában az idegenek létezésére

Létrehozva: 2023.09.12.

Vajon mik azok a jelek, amik után kutatnak a szakemberek, amikor idegen életformákat keresek?

Hiába tudunk megegyre többet a saját múltunkról és a minket körülvevő világról, az űr végtelenjének legnagyobb rejtélyére továbbra sem kaptunk választ: vajon egyedül vagyunk? Vagy van odakint valaki? Talán már meg is látogattak minket más világok lakói? Vagy csak ezután fognak jönni? A legtöbben amolyan X-Aktákat idéző harmadik típusú találkozásokkal számolnak, vagy tán azzal, hogy az idegenek majd invázióval, netán vörös szőnyeges bevonulással érkeznek meg a Földre, és mindenütt földönkívüli civilizációk nyomait kutatják.

A forgatókönyvírók igen, a NASA nem a kicsi zöld emberkékre fókuszál  Fotó: Pixabay

Nos, természetesen a NASA sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy mások is élnek odakint, és nem vagyunk egyedül az univerzumban, és ennek megfelelően folyamatosan kémlelik is az eget, és kutatnak az idegen életformák jelei után. Azonban aki azt hiszi, hogy kis zöld vagy szürke emberkéket, űrhajókat vagy Marson, Vénuszon eldugott leszállópályákat keresnek, azt el kell, hogy keserítsük. A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal egyik szakembere ugyanis leleplezte, mi az a három dolog, amire fókuszálnak, mi az a három jel, aminek megléte utal, illetve utalhat valójában az idegenek létezésére – írja a Live Science

Nick Siegler, a NASA szakértője a közelmúltban egy workshopon magyarázta el, hogy is kutatnak valójában, miket keresnek, amikor élt nyomaira szeretnének bukkanni.

Oxigén, metán és vízpára jelenlétét keressük, valamint más vegyi anyagokat, amik élet jelenlétére utalnak. Nem fogunk kis zöld emberkéket látni a teleszkópjainkon keresztül, csak ezeknek az anyagoknak a jelenlétére utaló jeleket.

Nos, kétségtelen, hogy ez kevésbé hangzik izgalmasan mondjuk hollywoodi szemmel nézve, de tény, hogy jóval tudományosabbnak tűnik...

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek