Fejlesztés

Figyelmeztetést adott ki a Google: hónapjaid vannak már csak hátra

KL

Létrehozva: 2023.09.29.

A felhasználók az újdonságokat ekkortól figyelhetik majd meg.

A Google-nek az utóbbi időben többször is figyelmeztetnie kellett a felhasználókat az adathalászok miatt. Legutóbb pedig a tech-óriás azokat értesítette, akik már hosszú ideje nem léptek be a fiókjukba.

Gmail Google csalás hackertámadás sablon
A Gmail egyik kinézete megszűnik Fotó: Pixabay

A Google most újra egy fontos figyelmeztetést adott ki azok számára, akik még mindig a levelezőrendszer régebbi verzióját használják. Az amerikai technológiai óriás bejelentette, hogy leállítja az elöregedő "Basic HTML" kinézetét, és inkább áttér a több funkcióval rendelkező "Standard" megtekintési módra.

Fontos megjegyezni, hogy a Google ezt a nézetet 2024 januárjáig nem kapcsolja le, ezt követően viszont már automatikusan normál nézetre áll át a Gmail – erősítette meg a vállalat a webhelyén közzétett bejegyzésében.

Azok számára, akik nem ismerik, a Gmail „Basic HTML” verziója sokkal egyszerűbb felhasználói felületet kínál, egyszerűsített grafikával, de ugyanakkor sokkal kevesebb funkciót tartalmaz. Valószínűleg sokan nem használják már ezt, de ugyanakkor megvannak az előnyei, gyorsabb betöltési idő, kevésbé adatigényes, és jobb választás abban az esetben is, ha valaki egy elavultabb számítógépet, laptopot vagy okostelefont használ.

Természetesen ez a HTML-verzió nem fér hozzá olyan funkciókhoz, mint a Csevegés, a helyesírás-ellenőrző, a billentyűparancsok, a névjegyek hozzáadása vagy importálása, illetve a formázás, és kétségtelen, hogy a Google normál nézete sokkal jobb azok számára, akik a legjobb élményre vágynak.

Ezért, hogyha még mindig az alap HTML nézetet használod, akkor tudd, hogy erre már csak néhány hónapig lesz lehetőséged, ugyanis a Gmail ezt a nézetét már csak január végéig működteti. Pontos információ nincs arról, hogy a régebbi nézetet mikor kapcsolják le, de az biztos, hogy január 31-e után már nem lehet majd használni – számol be róla a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek