Törlés

Figyelmeztetést küldött mindenkinek a Google, a mai naptól érvényes is

KL

Létrehozva: 2023.08.03.

Ha ezt a levelezőrendszert használod, jobban teszed, ha már most cselekszel. Később már nem lesz rá lehetőséged.

Ha egy ideje nem léptél be a Google-fiókodba, akkor jobb, ha ezt mielőbb megteszed, mert hamarosan az internetes böngésző nagytakarításba kezd. Ők pedig nagyon rosszul járhatnak.

Gmail Google csalás hackertámadás sablon
Törlésre kerülhetnek a leveleid, ha nem lépsz időben Fotó: Pixabay

A Google először májusban kezdte el e-mail-en keresztül figyelmeztetni a felhasználókat, hogy bizonyos fiókokat hamarosan törölni fognak, a most lejárt határidővel a technológiai óriás ismét arra ösztönzi a felhasználókat, hogy használják, és ne veszítsék el a fiókjukat.

A vállalat egy csomó üzenetet küldött ki a hétvégén, figyelmeztetve több millió felhasználóját a közelgő változásokra, emellett arra is, hogy hogyan kerülhetik el azt, hogy a fiókjukat töröljék.

Minden termékünknél és szolgáltatásunknál két évre kitoltuk a Google-fiókok inaktivitási idejét. Ez a változás a mai napon életbe lép, és minden olyan Google-fiókra vonatkozik, amely inaktív volt, vagyis nem jelentkezett be vagy nem használta azt két éven belül. Az inaktív fiókok és a benne lévő tartalmak 2023. december 1-jétől törlésre kerülnek

- írta közleményében a tech óriás.

Így tehát aki az előbb említett időpontig nem lép be a Google-fiókjába, annak eltávolítják a fotóit és az e-mailjeit. A fióktörlés nagyon egyszerűen megállítható, íme néhány tipp ahhoz, hogy ne veszítsd el a digitális értékeidet:

  • küldj el vagy olvass el egy e-mailt,
  • nyiss meg vagy hozz létre egy Google Drive fájlt,
  • jelentkezz be a Youtube-ra és nézz meg egy videót,
  • valamint csinálj néhány Google-keresést.

A cég a szigorú intézkedést azért vezette be, hogy a fiókok biztonságát megőrizze, valamint megakadályozza, hogy kiberbűnözők az inaktív felhasználókhoz hozzáférhessenek - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek