Adathalászat

Figyelmeztetést kapott minden Gmail-felhasználó, senki sincs biztonságban

B.

Létrehozva: 2023.06.08.

A személyesen neked szóló e-mail is lehet gyanús.

Biztonságosnak tűnhet, ha olyan e-mailt kapsz, ami személyesen neked szól, de egy újfajta adathalászattal a csalók megpróbálnak hamis biztonságérzetet teremteni. Ehhez személyes vagy bizalmas információkat használnak fel mindenkiről, hogy könnyebben átverjék az áldozatokat

Gmail Google csalás hackertámadás sablon
A személyesen neked szóló e-mail is lehet gyanús Fotó: Pixabay

A kutatók szerint ez az úgynevezett "lándzsás adathalászat" felelős az adatszivárgások 66 százalékáért, és könnyen érintheti a hétköznapi embert és a nagyvállalatokat is.

A legjobb, ha óvakodunk a gyanús e-mailektől, amelyek személyes adatokat vagy pénzt kérnek, és alaposan ellenőrizzük, hogy kivel levelezünk.

Hogyan kerüljük el az átverés?

Először is alaposan meg kell vizsgálnia, hogy kitől jött az e-mail. Még ha hivatalosnak is tűnik, ellenőrizd alaposa az e-mailt, és ellenőrizd azt is, hogy a feladó címében nincs-e helyesírási hiba. Soha ne érezz késztetést a melléklet megnyitására, és ne kattints a tartalom engedélyezése kifejezésre. Óvakodnod kell az e-mailekben található linkektől is. Ha pedig biztos vagy abban, hogy a kapott e-mail átverés, jelentsd azt a szolgáltatónak, és töröld - írja a The Sun.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek