Élmény

SMA-s Zsoltika végre úgy láthatta a Balatont, ahogy mindig is szerette volna

KN

Létrehozva: 2023.08.13.

A 16 éves Zsoltika nagy álma volt, hogy eljusson a Balatonhoz, ez augusztus elején teljesült is, de sajnos végig esett az eső. Azonban végre lehetősége nyílt, hogy napsütésben is megcsodálja a magyar tengert.

Zsoltikánál három hónapos korában SMA 1-es típusú betegséget diagnosztizáltak, csupán egy évet adtak neki az orvosok, ám ő erre már jó ideje rácáfol. A 16 éves életvidám kamasz nem tud járni, illetve mindössze a szemét képes mozgatni, emiatt kerekesszékhez, valamint lélegeztetőgéphez van kötve, de mindennek ellenére imád utazni és családjával tölteni az idejét. Augusztus elején a Ripost beszámolt róla, hogy valóra válhatott Zsoltika egyik nagy álma: eljutott a Balatonhoz, de sajnos végig esett az eső, ez ugyan nem szegte a kedvét, azonban most lehetősége nyílt igazi, nyári valójában is megcsodálni a magyar tengert.

Zsoltika nagyon élvezte a hajós túrát Fotó: Olvasói

Visszatértek a Balatonhoz

A rövid rossz idős nyaralás alatt is rengeteg új élménnyel gazdagodtak: Hévízen sétáltak, Keszthelyen megnézték a Festetics-kastélyt; azonban mire a Balatonhoz értek, eleredt az eső, így csak pár percig csodálták a vizet, de Zsoltikának mégis ez volt a legnagyobb élmény. A család nem búsult a rossz idő miatt, próbálták kihozni a legtöbbet a nyaralásból.

Az volt a lényeg, hogy megnézzük, fürödni nem tudtunk benne, de ez is egy jó emlék, hogy amikor először itt voltunk, esett az eső

 - mesélte korábban a Ripostnak Zsoltika anyukája. Azonban a családnak pár nappal az esős nyaralása után lehetősége nyílt visszatérni a Balcsihoz és a napfényes időben hajókáztak egyet. 

Zsoltika nagyon élvezte a hajókirándulást, örült, hogy napfényben is láthatta a Balatont. Nem búsult, mikor kikötöttünk és ki kellett szállni a hajóból, hiszen egyszer minden véget ér

 - idézte fel a kirándulást az édesanya. A család most egy darabig pihen, de hamarosan újra útra kelnek a kisfiukkal.

A család minden körülmények között összetart Fotó: Olvasói

"Az a lényeg, hogy együtt legyünk"

A szülők még rengeteg helyet szeretnének megmutatni fiuknak, hogy minél több élményben lehessen része. Az utazásaikhoz bármilyen segítséget szívesen fogadnak.

Nekünk az a lényeg, hogy együtt legyünk, minőségi időt töltsünk együtt, minél többet, mert az emlékeinket senki nem veszi el. Legfontosabb számunkra az élményszerzés 

- osztotta meg Zsoltika édesanyja. 

Ide kattintva tudod támogatni Zsoltikát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek