Aktuális

32 évig aludt a fiatal lány, ez volt az oka

Létrehozva: 2023.08.06.

Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt.

Nem mindennapi történet látott napvilágot arról a svéd nőről, aki 32 év után ébredt fel csipkerózsika álmából. Karolina Olsson mindössze 14 éves volt, amikor lefeküdt aludni, a szülei másnap hiába próbálták felkelteni nem jártak sikerrel. A család összefogott a szomszédokkal, hogy együtt kifizessék a helyszínre érkező orvost, aki megvizsgálta, de ő sem tudta felkelteni. 

hospice, segítség, önkéntes, haldokló, beteg, idős, életkor, kórház, gondoskodás, Shutterstock 239583778
Képünk illusztráció Fotó: Africa Studio / Shutterstock

Karolina 1861-ben született egy hatgyerekes családban, és átlagos életet élt egészen 14 éves koráig. Egy nap azonban feldagadt arccal és kínzó fogfájással érkezett haza, a lány azt mondta a szüleinek, hogy elesett a befagyott tó jegén. Amikor a fájdalom már elviselhetetlenné vált számára, a szülei aludni küldték, nem sejtvén, hogy 1908-ig nem is ébred fel, mindeközben édesanyja tejjel etették az alvó lányt, majd miután meghalt az édesanyja Karonlináról a házvezetőnő kezdett el gondoskodni.

Az orvosok mindent megtettek annak érdekében, hogy felkeltsék, még áramot is vezettek a testébe, ám ez sem segített. Egy szép nap aztán a házvezetőnő fura hangot hallott a lány szobájából, miután besiettek Karolinát sírva találták ott. A nő semmire sem emlékezett az elmúlt 32 évről, és még a családtagjait sem ismerte fel. 

Az orvosok megvizsgálták, de semmilyen rendellenességet nem találtak amellett, hogy a nő lefogyott, a viselkedése pedig nem felnőtt nőre vallott. Karolinának sikerült rövid időn belül visszanyernie az erejét. Az eset kapcsán Harald Fröderström svéd pszichiáter azt mondta, hogy Karolina vélhetően pszichózisba eshetett egy megrázó élmény hatására, de a mai napig nem tisztázott, hogy mi történhetett vele pontosan - írja az Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek