Aktuális

"Nem éreztem semmiféle gyűlöletet vagy valamiféle bosszú szükségét" - megszólalt az elgázolt hős Erika

Kurkstein J.

Létrehozva: 2023.06.13.

Emberfeletti akaratereje mellett hihetetlen elfogadásról és elengedésről is tanúbizonyságot tett az érsekújvári lány, amikor először nyilatkozott a sajtónak balesete óta.

Két hónappal ezelőtt még arról írtunk, hogy az életéért küzd Cserepes Erika, akit az esti órákban, március 31-én gázoltak el Felvidéken, Bajcs és Perbete közötti úton. Az autóvezető nem állt meg a baleset után és azóta sem találja a szlovák rendőrség annak ellenére, hogy az ütközésnél letört járműve visszapillantó tükre, ami alapján a hatóság tudatta, hogy egy fehér Citroënt furgon vagy egy Peugeot Boxert vezetett a cserbenhagyó.

Erika minden várakozást felülmúlva már arra készül, hogy elhagyja az érsekújvári kórházat és a kovácsfalvi Nemzeti Rehabilitációs Központban folytassa a csodával határos gyógyulását, sőt bevallása szerint mihamarabb bringája nyergében szeretne már tekerni. A fanatikus kerékpárost az Új Szónak nyilatkozott.

Erika története még mindig nagyon foglalkoztatja a szlovák sajtót  Fotó: Új Szó

Sem gyűlölet, sem a harag nem pálya

Mosollyal az arcán, tele önbizalommal és szép gondolatokkal várta a szlovákiai sajtó képviselőit Cserepes Erika, aki április 1-je óta nem hagyta el az érsekújvári kórházat. Korábban a lány barátai sokszor elmondták, hogy nem ismernek még egy olyan jó kedélyű, pozitív szemléletű embert, mint a fanatikus kerékpáros, aki pontosan így viselkedett a rá kíváncsi újságírókkal is. Sokak meglepetésére, még az őt cserbenhagyóról sem mondott rosszat:

Örülök annak, hogy egyáltalán nem éreztem semmiféle gyűlöletet vagy valamiféle bosszú szükségét, mert ezzel semmit sem oldottam volna meg. Történt ami történt

Természetesen hozzátette, hogy azért 

jól esett volna neki, ha a gázolója tudva, hogy mit tett vele fogja magát, illetve a lelkiismeretét és azzal besétál a rendőrségre.

Balról: Karol Hajnovic az osztály aneszteziológusa, Cserepes Erika és Stefan Krbila az intenzív terápiás osztály főorvosa  Fotó: Új Szó

A veszély mindig jelen van tekerés közben 

Egyértelmű NAGY IGENNEL felelt arra a kérdésre Erika, hogy újra bringája nyergébe pattan-e, amint ezt állapota megengedi.

"Csaknem minden nap jártam kerékpározni munka után, ugyanis ülőmunkát végzek, így ez egyfajta mentális méregtelenítés is volt" – fejtette ki felvidéki nő, aki arról is beszélt, hogy azért, ami vele történt, sem ő, sem a többi kerékpáros ne féljen, és igenis hódoljon a hobbijának. A lány szerint 

nem szabad, hogy félelem legyen úrrá a kerékpárosokon, mert a veszély mindig jelen van tekerés közben, de ez nem tarthatja vissza a bringázás szerelmeseit.

Már nagyon várom, hogy újra felüljek a kerékpáromra 

 – szögezte le Erika.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek