Tragédia

Döbbenet: a Titan tengeralattjárón meghalt fiú édesanyja eddig nem hallott titkot árult el

LA

Létrehozva: 2023.06.26.

Módosítva: 2023.06.26.

Az édesanya megtörten nyilatkozott.

A turisztikai célokra használt búvárhajó öt emberrel a fedélzetén indult útnak, eredetileg kevesebb mint félnaposra tervezett útjára a Titanic roncsaihoz. A Titan eltűnését követően nagyszabású kutató-mentő akció indult az Atlanti-óceán mintegy 10 ezer négyzetmérföldes területén. A Titanic közelében eltűnt Titan merülőhajó utasainak már csak a halálát tudták végül megerősíteni.

Fotó: HANDOUT

A Titan tengeralattjáróban elhunyt tinédzser, Suleman Dawood magával vitte az útra a Rubik-kockáját, méghozzá azért, mert világrekordot akart dönteni - mondta édesanyja a BBC-nek. A 19 éves fiú a Guinness Rekordok Világszervezetéhez már jelentkezett, és a vele elhunyt édesapja, Shahzada egy kamerát is vitt magával, hogy megörökítse a nagy pillanatot.

Christine Dawood és lánya a tengeralattjárót támogató hajó fedélzetén tartózkodott, amikor jött a hír, hogy megszakadt a kommunikáció a Titannal.

 

Abban a pillanatban nem értettem, hogy ez mit jelent - és onnantól kezdve csak ment minden a lejtőn lefelé

 

- mondta.

A fiáról elmondta, hogy Suleman annyira szerette a Rubik-kockát, hogy mindenhová magával vitte, és a járókelőket azzal kápráztatta el, hogy 12 másodperc alatt megoldotta a bonyolult rejtvényt.

Suleman azt mondta, ki fogja rakni a Rubik-kockát 3700 méterrel a tenger alatt, a Titanicnál.

Az édesanya elmondta, hogy Suleman tiszteletére ő és a lánya megpróbálják majd megtanulni a Rubik-kocka kirakását, és folytatni kívánja férje munkáját.

 

Annyi mindenben részt vett, annyi embernek segített. Folytatni akarom ezt az örökséget, és megadni neki ezt a lányommal.

 

Dawood asszony nem kívánt beszélni a folyamatban lévő nyomozásról.

– Hiányoznak - mondta, mély levegőt vett majd folytatta: – Nagyon, nagyon hiányoznak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek