Nyílt nap

Kígyózott a sor a Sándor palota előtt, sokan akarták látni Novák Katalint

Létrehozva: 2023.05.14.

Rengetegen érkeztek a Sándor palotába azért, hogy találkozhassanak a köztársasági elnökkel és lássák, hol dolgozik. Van, aki átutazta ezért a fél országot.

Ma bárki találkozhatott Novák Katalinnal, a köztársasági elnök beiktatásának egyéves évfordulóján, a Sándor palotában rendezett nyílt napon. Az elnöki hivatal ritkán nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt, ezért már a reggeli órákban rengetegen álltak sorban. A rossz idő ellenére is nagyon sok vidéki utazott a fővárosba csak azért, hogy belülről is megcsodálhassa a Sándor palotát.

Novák Katalin kiment a Sándor-palota elé és beszélgetett a várakozókkal. Fotó: Metropol

Az ingyenes nyílt napon a látogatók szemügyre vehették a Kék szalont, a Mária Teréziát ábrázoló festménnyel díszített Vörös szalont, valamint a Tükörtermet, ahol a köztársasági elnök személyesen fogadja a különböző államfőket. A legszerencsésebbek pedig akár Novák Katalinnal is összefuthattak, hiszen a köztársasági elnök is tiszteletét tette a jeles nap alkalmából.

Nem akármilyen élményekkel gazdagodhattak a látogatók. Fotó: Metropol

Az érdeklődők megismerkedhettek továbbá a 2002-ben újjászületett Sándor palota történetével és megtekinthették azt a szalont is, amelyben Novák Katalin négyszemközti megbeszélést folytatott Ferenc pápával a katolikus egyházfő magyarországi látogatása idején. 

Novák Katalin az esős idő ellenére kiment a látogatókhoz és köszöntötte őket. Fotó: Metropol

A látogatók az is megtudhatták, hogy a köztársasági elnök hol adja vagy veszi át a nagykövetek megbízólevelét.

Különleges helyszínekre mehettek be az érdeklődők. Fotó: Metropol

Körbejárhatták a látogatók az évszázadokon át reprezentatív funkciót betöltő történelmi helyiségeket is, mint például a Tükörterem, a Gobelin- vagy Boucher-teremnek is nevezett neobarokk bútorzatú Kék fogadószalon és az Empire szalon. A nyílt nap vasárnap este 6-ig tart, addig fogadják az érdeklődőket.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek