Jótékonyság

Több mint félmillió forintot gyűjtöttek az Újbudán megölt rendőr családjának

BGA

Létrehozva: 2023.02.06.

Csaknem 3000 kilométert bringáztak a Baumann Péter családjának megsegítéséért szervezett spinning-versenyen Sopronban.

Jótékonysági terembiciklis versenyt szerveztek a január 12-én este hősi halált halt rendőr, Baumann Péter tiszteletére és családjának megsegítésére. A Soproni Tigrisek Sport Egyesület a soproni Belvárosi Sportcsarnokkal együttműködve hozta létre spinning-bajnokságot.

A hősi halott rendőr családján segítettek a sportversennyel Sopronban Fotó: Kisalföld

600 ezer forintot tekertek össze Péter családjának

Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek Sportegyesület elnöke azt mondta, annyira megrázta őket a három héttel ezelőtti tragikus esemény, hogy elhatározták, mindenképp segítenek a rendőr családjának. 

A sportcsarnok felajánlotta, hogy egész napra biztosítja a termet, ráadásul a fenntartó még speciális bicikliket is hozott Budapestről, így megrendezhettük a váltóversenyt

 - fogalmazott a sportvezető a Kisalföldnek.

A megmérettetésen tíz csapat indult, többek között a helyi rendőrkapitányság, a Büntetés-végrehajtás, a Soproni Tigrisek egyesülete edzői és játékosai is csapattá szerveződtek. Csaknem 150-en gyűltek össze azért, hogy segíthessenek az elhunyt egyenruhás családján. A spinning-váltóversenyen (a spinning zenés, edzőtermi aerobik speciális kerékpáron) 2800 kilométert tekertek a résztvevők, végül a Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club csapata nyerte a viadalt.

A versenyen összesen 600 ezer forint gyűlt össze, melyet teljes egészében Baumann Péter családjához juttatnak el.

Baumann Péter januárban hunyt el  Fotó: Máthé Zoltán

Egy ámokfutó végzett vele

A rendőrséget január 12-én késő este riasztották a XI. kerületi Lecke utcába, ahol Sz. Szilárd ámokfutásba kezdett és be akart törni egy idős nő, Marika néni lakásába. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol a férfi mindhármukat megszúrta, majd az utcára szaladt, ahol egy figyelmeztető lövés után lábon lőtték. A megkéselt zsarukat azonnal kórházba vitték, ám Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett (mellkason, szívtájékon szúrta őt a dühöngő férfi), hogy az életét már nem tudták megmenteni. Pintér Sándor belügyminiszter a gyilkosság másnapján hősi halottá nyilvánította és posztumus rendőr főhadnaggyá nevezte ki Baumann Pétert. A fiatal zsaru 2013 óta szolgált a XI. kerületben, élete utolsó napján körzeti megbízottként szolgált a testületben.

Mindig vidám és jókedvű volt, tényleg nem láttam egyszer sem bánatosnak. Sokat beszélgettünk a hivatásáról, amiről valahogyan mindig pozitívan tudott nyilatkozni

– mesélte a Borsnak Péter egyik ismerőse. 

– Már gyermekkorában is rendőrnek készült. Mindig megvédte a gyengébbeket, és szívesen segített a bajba jutottakon - mondta lapunknak a rendőr unokatestvére. A főhadnagyot január 26-án, lakóhelyén, Mátészalkán, katonai tiszteletadás mellett, kollégái és bajtársai jelenlétében helyezték örök nyugalomra.

A férfit szülei, testvére és párja gyászolja a mai napig. Kedvesével, Nikivel már a családalapításra készültek. Baumann Péter február 4-én lett volna 30 éves.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek