Rendőrgyilkosság

Tisztelet a hősnek – Ezekkel a fényképekkel búcsúzunk a meggyilkolt egyenruhástól – galéria

H.Á.

Létrehozva: 2023.01.27.

Halálos sebet kapott Baumann Péter szolgálatteljesítés közben január 12-én. A hős rendőrt január 26-án helyezték örök nyugalomra.

Egy őrjöngőt kellett volna megfékeznie január 12-én Baumann Péternek, a 29 éves rendőrnek, aki két társával érkezett egy újbudai társasházhoz, ahol Sz. Szilárd egy késsel szíven szúrta a férfit, akinek a társait is megsebesítette. Egy egész ország gyászolja a Pétert, aki az életét áldozta azért, hogy mások élhessenek. 

Fotó: Police.hu

A BRFK az alábbiakat írta az elhunyt kollégájukról:

A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves

Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték.

 Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek