Üldözték

Megszólalt a szemtanú, ezt mondta az Újrónafőnél balesetező embercsempészről

Létrehozva: 2022.12.22.

Nem állt meg a rendőri jelzésre, majd a fának hajtott egy embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafőnél. A helyszínre húsz mentőcsapat érkezett, és összesen 14 sérültet kellett ellátni.

Forrás: Police

A Móvár Press információi szerint szerdán délelőtt próbáltak a helyi zsaruk leinteni egy Volkswagen kisbuszt a Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafőnél. A sofőr azonban nem hogy nem állt meg a jelzésre, egyenesen a gázra lépett, és szó nélkül továbbhajtott. A menekülés azonban igen rövidre sikerült, ugyanis a csúszós út miatt a 86-os főútról egyszer csak letért, és egy közeli fának rohant a kocsival. 

Egy fa állította végül meg az embercsempészt  Fotó: Police

A lap szerint a baleset helyszínére 20 mentőkocsit riasztottak, mivel az autóban utazó 22 ember közül 13, valamint a sofőr megsérült. 

Kiderült, hogy a sofőrnek nem véletlenül volt olyan sietős: az autóban 22 – magukat marokkói és szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk nem tudták érdemben igazolni. 

A mindössze 18 éves szír sofőrt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a migránsokkal együtt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, a szír férfi ellen pedig embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak, míg utasait visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Menekülteket szállított a kisbusz  Fotó: Police

Több autós is látta a fának csapódott kocsit és a tucatnyi mentőst.

Nagyon sok mentős volt, el sem tudtuk képzelni, mi történhetett. Akkor láttuk, hogy az oldalsó töltés mellett majdnem egy tucat ember ücsörög. Ekkor már gondoltuk, hogy megint egy embercsempész balesetezett 

– mesélte egy arra haladó autós. 

Mostanában gyakran előfordul, hogy a zsaruk embercsempészeket üldöznek.

Októberben Maglódon hosszú kilométereken keresztül kergettek a rendőrök egy embercsempészt, aki paprikasprével fújta le az őt utolérő rendőrt, azután fülön is lőtte; novemberben Budaörstől egészen Tatabányáig üldöztek egy csempészt a zsaruk, aki járművével felborult egy élelmiszerbolt mögött; míg decemberben Rétságon próbáltak elkapni egy előlük menekülő csempészt, aki aztán egy állomásnál kipattant a kocsiból és megpróbált elszaladni.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek