Családi menü

Itt a tuti recept: így kell megcsinálni 1200 töltött káposztát - videó

Zs. B. Ö.

Létrehozva: 2022.12.28.

Ha nagy a család, akkor bizony elkélnek a hatalmas adagok az ünnepi vacsorához. Egy nő nem kisebb tettre vállalkozott, minthogy 1200 adag töltött káposztát készített egyetlen nap alatt.

A töltött káposzta az egyik elmaradhatatlan karácsonyi étel az asztalról. Az elkészítése sem olyan bonyolult, mint például egy halászlének, és elrontani is nehéz.

Töltött káposzta
A töltött káposzta az egyik klasszikus karácsonyi étel a sok közül Fotó: Mindmegette

A legtöbb háziasszony a családi, 30-40 töltéses adagokkal próbálkozik meg, hiszen ennyi azért el tud fogyni az ünnepek alatt. Balogh Erika azonban nem kisebb tettre vállalkozott, minthogy 1200 - igen, jól olvasta, ezerkétszáz - adag töltött káposztát készített el. Ezt pedig a töltelék fűszerezésétől és gyúrásától kezdve a káposztába bugyolálásig mind dokumentálták a családdal. A végeredményt pedig megosztotta a TikTokon.

Erika bár sok kulisszatitkot nem árult el, az azért kiderül a videóból, hogyha a töltelék készítésébe nem is, de a gombócok savanyított káposztalevélbe töltésében a családtagok is segédkeztek. De vajon mi lesz a sorsa a hatalmas mennyiségű finomságnak? 

Nem egy család részére készült. Nekünk maradt 600 darab, a többit öt család részére készítettem

- válaszolta Erika egy kommentre reagálva. Persze, a 600 töltés sem fogyott el a karácsony folyamán, a háziasszony fagyasztott le belőle későbbre is, mivel egyszerre csak 100 adag fér a fazékba.

A videót eddig 812 ezren látták, és közel 44 ezren kedvelték. A hozzászólók egytől egyig gratuláltak a nem mindennapi teljesítményhez. – ...és az én 50-60 darabomon akad ki mindenki! - írta Ildy.

Nagymamám jutott eszembe, aki karácsonykor ugyanígy sürgött. Le a kalappal előttetek! Biztos nagyon finom lett

- fogalmazott Renail.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek