Jönnek Dél-Dunai halfőzők, lesz halas stand, de idén a töltött káposzta lesz a sztár. A főzőasszonyok a tájegységük különlegességeit fogják bemutatni
– mondta a Borsnak Novotny Antal szervező. Ezek közül néhányat be is mutatott.
Lesz töltött káposzta kacsahússal és gerslivel, kolbászos szalonnás töltött káposzta Turáról és
Karcagi káposztás hús malacból.
A Magyar Ízek Utcájában kaphatóak lesznek Magyarország 2021-ben győztes bejglijei, és az Év kenyere is.
A finom töltött káposztának vagy halászlének elengedhetetlen kelléke egy friss, ropogós magyar kenyér. A nyertes Szent István-napi kenyeret fogjuk elhozni a Magyar Ízek utcájába, de készülünk töltött kalácsokkal, csinálunk mézes süteményeket és válogatott réteseket is
– mondta Horváth Zoltán, a Hel pékség kereskedelmi igazgatója.
Nem csak ételek, kézműves és dekorációs termékek is kaphatóak lesznek a vásárban, aranyvasárnap hétvégéjén és december 24-én pedig színes programokkal is várják a kicsiket és nagyokat.
Csángó szőlőleveles töltike
Általában három-négy kásaféle – hajdina, kukoricadara, köles – mellett legalább annyi zöldfűszerrel készül, és legalább ötféle zöldségféle kerül a hús mellé.
Szatmári töltött káposzta kukorica törekkel
Az egyik legizgalmasabb töltött káposzta receptünk a sertéshús tölteléket édeskáposzta levélbe tölti és paradicsommal főzi készre. Fontos, hogy kásának durvára tört kukoricát használjunk a töltelékbe, ezzel lesz tökéletes az étel.
Töltött káposzta kacsahússal és gerslivel
A kacsazsír és a kacsahús utánozhatatlan ízzel látja el az ételt, amit jól egészíti ki a káposzta savassága. A gersli vastagabbá teszi a tölteléket, amit kecskeméti fűszerpaprika tesz teljessé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.