hangvezérlés

Figyelmeztet a gyártó: Ez az okoseszköz titokban lehallgat

Z.A.

Létrehozva: 2022.12.31.

Az új szerkezet nagyon hasznos, de sok kellemetlen percet is szerezhet.

Azokat a háztartásokat, akik karácsony után szeretnék beüzemelni új Amazon Echo kütyüjüket, elektronikai szakértők arra figyelmeztették, hogy ne a hálószobában helyezzék el azokat, írja a Mirror.

A hangparancsokkal működő személyi asszisztens, másnéven  Alexa , számos funkciót kínálnak, többek között híreket és időjárás-frissítéseket, ébresztők beállítását és zenelejátszást. Néhányan azonban talán nem tudják, hogy a termék a felhasználók egyes beszélgetéseit is rögzíti.

alexa
Amazon Alexa

Dr. Hannah Fry, a University College London matematikusa és a technológiai cégek algoritmusainak szakértője a Liverpool Echo című lapnak elmondta, hogy az ezközt távol kellene tartani a magánterektől.
 

Szerintem vannak olyan terek az otthonunkban, mint a hálószoba és a fürdőszoba, amelyeknek teljesen privátnak kellene maradniuk. Ez a technológia egy kiváltó szóval aktiválódik, de utána még egy rövid ideig rögzít. Az emberek ezt elfogadják, de mindannyiunknak több időt kellene azzal töltenünk, hogy átgondoljuk, mit jelent ez számunkra.

A szakértő hozzátette, hogy a nagy technológiai cégeknek küldött, az adataira vonatkozó kérésekből kiderült néhány, saját otthonában folytatott beszélgetés tartalma.

Az Amazon korábban megerősítette, hogy a munkatársak néha lehallgatják az Alexán keresztül folytatott vásárlói beszélgetéseket, mondván, hogy az ilyen felvételeket a kutatásban használják fel, hogy javítsák az eszköz emberi beszéd megértését. A felhasználói visszajelzések alapján mostantól lehetőség van arra, hogy kikapcsolható legyen néhány felvételi funkciót a készüléken. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek