Elképesztő

4,2 milliárddal bukott le egy magyar férfi a sztráda pihenőjében

Bors

Létrehozva: 2022.12.02.

Olaszországban most ért véget az a per, amelyben rekonstruálták a történteket.

A tízmilliós aktatáska rejtélye 9 évvel ezelőtt kezdődött. Akkor érkezett vele Olaszországba egy magyar és egy orosz állampolgár, akik több gyanús manőverrel hívták fel magukra a helyi hatóságok figyelmét. 

Egy aktatáskában lapultak a milliárdok. Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az akkor 43 éves magyar férfi 2013. december 28-án egy magánrepülőgép fedélzetén landolt a milánói repülőtéren, ahol a 20 ezer darab 500 eurós bankjegyet tartalmazó táskával átment a vámellenőrzésen, azt állítva, hogy a pénzre egy ingatlanügylethez van szüksége. A táska azután egy Ivrea melletti autópálya-pihenőben cserélt gazdát. Az első bökkenő az volt, hogy az összeget egy vietnami számláról utalták át abba a magyar bankba, ahonnan a titokzatos táskába került. Az olasz ügyész ezért nemzetközi pénzmosási műveletet feltételezett az ügylet hátterében. Emiatt több helyen házkutatásokat tartottak, majd az ügy a milánói bíróság elé került, ahol egészen mostanáig tartott a per. 

Kilenc év is kevés volt azonban ahhoz, hogy kiderüljön, honnan hova vándorolt a 4,2 milliárd forintnál is többet érő tatyó. Így hát október végén a magyar, az orosz, a vietnami és a két olasz vádlottat is felmentették a pénzmosás vádja alól, még a vámáru-nyilatkozat meghamisítását sem tudták bizonyítani – számolt be róla a La Sicilia

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek