Lövöldözés

Újabb részletek a Nagybani piacnál történt lövöldözésről: Amerre a szem ellátott, csak rendőrök voltak

Létrehozva: 2022.11.14.

Lövöldözéses autósüldözés ért véget a Nagybani piacnál hétfőn reggel. Az embercsempészek az M5-ös bevezetőn menekültek és többször is rálőttek a zsarukra. A rendőrség és a TEK a lezárt piacon üldözték ezután őket.

Mintha csak egy akciófilm jeleneteit forgatták volna, olyan volt hétfőn hajnalban az M5-ös autópálya bevezető szakasza és a Nagykőrösi út környéke: ugyanis a rendőrök a pálya bevezető szakaszán próbáltak megállítani azt a hófehér Ford Tranzitot, aminek a sofőrje megállás helyett inkább a gázra taposott. Ezek után a zsaruk üldözőbe vették, és végül a Nagybani piac magasságában sikerült megállítani őket. Az egyikük azonban még ekkor sem hagyta abba, hanem a kocsiból kilőtt a rendőrökre, majd társával és a kocsiban utazó 21 emberrel együtt bemenekültek a piacra. 

A rendőrök viszonozták a tüzet.

Fotó: Mate Krisztian - Az elfogott migránsokat az út szélére ültették, amíg el nem szállították őket

A helyszínt idő közben valósággal ellepték a rendőrök és a Terrorelhárítás emberei, tömegével állták körül a környéket és szinte hermetikusan lezárták a piacot. Több olvasónk is beszámolt a zűrzavarról:

Először azt hittem, forgatnak valamit, aztán ordibálás és hatalmas fennforgás volt

 – mesélte egy környékbeli, aki hozzátette, hogy ennyi zsarut még életében nem látott.

Amerre a szem ellátott, csak rendőrök voltak 

– mondta. A piac fölé drónt is reptettek, többen pedig úgy tudjuk, bementek, hogy felkutassák az elrejtőzött migránsokat és a lövöldözőket. Hamarosan meg is került a két férfi és szépen sorban az utasaik is: a férfiakat egyenként kihozták, megmotozták, többüket a mikrobusz oldalának döntve vizsgálták át, majd a bánatosan ücsörgő, kapucnis-kabátos férfiakat az út széléhez kísérték.

Ott kucorogtak a szalagkorlát mellett, amikor én láttam, éppen ketten voltak, de egyikük a Tranzitnál állt szétterpesztett lábakkal

 – tette hozzá. Mint mondta, a helyszínre még ezek után is folyamatosan érkeztek a kocsik, közöttük azok, amik majd az elfogott embereket viszik tovább. 

Fotó: Mate Krisztian - Amerre a szem ellátott mindenhol rendőrök voltak a helyszínen

Nem ez volt egyébként az egyetlen üldözés mostanság: nemrégiben egy csempész Maglódon lőtt rá gázfegyverrel a rendőrökre, akik közül egyiket fülön talált, majd most hétvégén Tatabányán volt megint autós üldözés, akkor pedig egy élelmiszerüzlet parkolójának végében borult fel egy csempész kocsija.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek