Támadás

Anya, ne menj el mellőlem! – Retteg visszamenni az iskolába a félholtra vert tinilány

Z.A.

Létrehozva: 2022.11.08.

Az autista kislányt egy baráti találkozó indokával csalták el egy parkba, ahol kortársai súlyosan megverték. A kamasz nem akar visszamenni az iskolába, retteg ugyanis, hogy az eset bármikor megismétlődhet.

Saját kortársai vertek meg egy általános iskolás kislányt, méghozzá olyan súlyosan, hogy a gyermek kórházba került. A skót Abbie Jarvis anyukája szerint lánya talán soha nem tér vissza az iskolába a  támadás követően. A 12 éves autista lányt a október elején verték eszméletlenre: állítólag többször fejbe rúgták, miközben mások a telefonjukkal filmezték a brutális akciót.

A gyereket édesanyja, Angela találta meg, aki attól tartott, hogy lánya agykárosodást szenvedett, mivel a kórházba menet eszméletét vesztette és motyogott. Az orvosok koponyatörés gyanújával vizsgálták. Egy hónap elteltével a glasgow-i kamasz még mindig nem ment vissza az iskolába, és az anyja szerint a család most azt fontolgatja, hogy Abbie-t és 15 éves bátyját, Ethant, aki Asperger-szindrómás, otthon taníttatják a történtek után.

A 43 éves Angela a Mirrornak mesélte el a történetet.

– Nem vagyunk biztosak benne, hogy visszatérhet-e az iskolába, nagyon szorong és fél. Vissza akartam menni dolgozni, de biztonságban kell tudnom őt. Az egész élete teljesen megváltozott. Még a boltba menet is megragadja a karomat, és azt mondja: "anya, ne menj el mellőlem!" 

Most már olyan vagyok, mintha a testőre lennék, hogy biztonságban érezze magát.

Az anyuka hozzátette: Abbie azt hitte, hogy egy barátjával találkozik a parkban amikor az eset történt, most pedig egyszerűen nem bízik senkiben. 

Komoly bizalmi problémái vannak, és azt mondja, hogy semmit nem érez valóságosnak. Nem érti, miért támadták meg. Én is zavarban vagyok, hogy miért is történt mindez.

Angela elmondta, a legrosszabb rémálma volt, amikor látta Abbie-t vérben úszva azon a napon, amikor megtámadták.

– Nem tudom leírni az érzést, majdnem elhánytam magam, és kórházba kellett vinnem. Egyszerűen túlélő üzemmódba kapcsoltam, Abbie motyogott, és csak reménykedtem, hogy túléli, azt hittem, agykárosodást szenvedett idézte fel a történteket, majd hozzátette: Abbie már a támadás előtt is küzdött az autizmusával, de szakmai segítséggel felépítette az önbizalmát, iskolába járt és barátokat szerzett.

– Abbie dönt majd arról, hogy magántanuló lesz-e. Szeretne iskolába járni, mert szeret a barátaival lenni, de fél, ezért ráhagyom a döntést – tette hozzá az anyuka.

A helyi rendőrség egy 13 éves lányt vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, őt szabadlábra helyezték, a bíróság előtt egy későbbi időpontban kell majd megjelennie.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek