Baleset

Megszólalt a balesetbe fulladt Pest megyei autósüldözés szemtanúja: Az utolsó pillanatban rántottuk félre a kormányt

Létrehozva: 2022.08.08.

Pilistől, Monoron keresztül egészen Üllőig üldözték a zsaruk a kisteherautót, amiben 20 embert találtak. Az elborult sofőr még egy szolgálati kocsinak is nekirongyolt.

Forrás: Bors

Mint arról a Bors is írt, több mentőautó, mentőhelikopter, tűzoltó és rendőr szállta meg a 4-es út üllői körforgalmát, ahol hatalmas sebességgel csapódott árokba egy kocsi. Kiderült, hogy a budapesti sofőr embereket csempészett, a raktérben 20 ember, egymáshoz préselődve, embertelen körülmények között húzta meg magát, a becsapódáskor pedig többen megsérültek, az életveszélyes és súlyos sérülteket mentősök és a helikopterek vitték kórházba, a könnyebb sérülteket pedig a helyszínen ellátták. 

Fotó: Bors

Most azonban kiderült, hogy a baleset egy valóságos autós üldözés során következett be: a rendőrség közleménye szerint a járművet Ceglédnél akarták leinteni a zsaruk gyorshajtásért, a sofőr azonban a lesorolás helyett egy kövér gázt adott, és elmenekült a rendőrök elől. A zsaruk követni kezdték, egészen Pilisig, ahol egy útpadkának ütközve megállt. Azonban a sofőr még ekkor sem hagyott fel az ámokfutással, ahogy ugyanis a közelébe értek a járőrök, ismét gázt adott, és egy rendőrautónak nekirohanva elporzott ismét. 

A száguldás így több településen - köztük Pilisen és Monoron - folytatódott, egészen az üllői balesetig. A szemtanúk többen is elmondták, éppen hogy el tudták rántani a kormányt a száguldó konvoj elől.

Mi éppen mentünk hazafelé, Monornál tartottunk, amikor azt láttuk, hogy iszonyatos sebességgel tép egy kisteherautó, méghozzá a mi sávunkban, azaz szembe sávban, mögötte pedig több rendőrautó. Az utolsó pillanatban rántottuk félre a kormányt. Még szerencse, hogy senkinek nem rongyoltak neki - mondta egy, a közelben élő asszony. 

A 49 éves sofőrt úgy tudni, még a helyszínen elfogták, ő könnyebben sérült, ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés gyanúja miatt indít eljárást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek