Ítélet

Drámai pillanatok, zokogott a tárgyaláson a Londonban meggyilkolt Ágnes magyar szerelme

Létrehozva: 2022.08.09.

A férfi elárulta: Ágnes a halála előtt megható levelet kezdett írni gyermeküknek, de befejezni már nem tudta a szívhez szóló vallomást.

Forrás: Metropolitan Police

Mint arról a Bors is írt, nemrégiben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a román betonkeverő sofőrt, aki brutális módszerrel végzett egy Londonban élő magyar fiatallal, a 20 éves A. Ágnessel. Ágnes holttestét egy londoni park erdős részén, kukászsákba gyömöszölve találták meg, nem sokkal később pedig le is tartóztatták a 64 éves Necolai Paizant. 

Paizan az utolsó pillanatig tagadott  Fotó: Metropolitan Police

Kiderült, hogy az amúgy milliomos férfi egy ócska konténerbe csalta Ágnest, akit aztán egy fűrésszel meggyilkolt. Ezután a véres ruhákat egy kukába dobta, a holttestét a parkba cipelte, amiről még egy horrorisztikus térfigyelő-felvétel is készült.

A férfit többször bíróság elé állították, azonban végig tagadta tettét, több alkalommal is össze-vissza beszélt: először azt mondta, hogy nem tud semmit a történtekről, majd azt állította, hogy Ágnes teával megmérgezte őt, amitől semmire nem emlékszik, azaz amnéziára hivatkozott.

A férfiről felvétel is készült, miközben Ágnes holttestét próbálja eltűntetni  Fotó: Metropolitan Police

A bíróságot azonban nem hatotta meg, életfogytiglani börtönbüntetést kapott, legközelebb 22 év múlva bocsátható szabadlábra. 

– Megdöbbentő és gonosz tett volt ez – kommentálta az ítéletet Richard Marks bíró. 

A tárgyaláson részt vett Ágnes volt párja, L. Péter, akivel közös gyerekük is született. A férfi könnyek közt mesélte el, hogy Ágnes a halála előtt szívszaggató levelet írt közös kisfiuknak, akit nevelőszülők neveltek, azonban a gyilkosság miatt már nem tudta ezt befejezni.

Ő volt a szerelmem, a fiam anyja, a párom és a legjobb barátom. Hogyan fejezzem be ezt a levelet nélküle? – idézte a The Sun Pétert. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek