Jótékony

Szívszorító: Édesanyja halála után vált jótevővé a szegedi rosszfiú

Létrehozva: 2022.05.10.

Módosítva: 2022.05.10.

Akár egyfajta magyar Robin Hoodként is tekinthetünk arra a zsiványból lett humanitárius hősre, aki korábban ugyan a szegedi éjszaka aktív szereplője volt, mára mégis sok ezer hányatott sorsú honfitársunknak nyújtott már segítő kezet: a Bors bemutatja Antoni Dusánt.

A szegény családban, nehéz körülmények között felcseperedett férfi saját megítélése szerint sokáig járt távúton, az elmúlt évek viszont ráébresztették, hogy bizony jobb érzés adni, mint kapni – Dusán pedig ennek értelmében már nem csak Szegeden, de az egész megyében, sőt: mondhatni országos szinten is örömmel segít a rászorulókon.

 

Három gyermeket veszített el

Az egykoron szegedi szórakozóhelyeket üzemeltető nehézfiút és nejét voltaképp 12 esztendeje tépázza a sors, hiszen szörnyűséges családi tragédiák jutottak ki nekik osztályrészül. 

– 2010-ben sajnos frissen született kislányainkat, Vanesszát és Jázmint, 2019-ben pedig szintén újszülött kisfiunkat, Benediktet veszítettük el, ráadásul mindhármójukat olyan máig ismeretlen egészségügyi problémák miatt, amelyekre már sosem derülhet fény 

– panaszolta a látszólag minden gyásztól csak erősebbé váló Dusán, akit szerencsére egy ma is virgonc, csodálatos és nagyszívű gyermekkel, Dominikkel is megajándékozott a jóisten még 2011-ben.

Antoni Dusán és felesége, Dóra egy szem gyermekükkel, Dominikkal (Fotó: Facebook)

A férfi elsősorban a Szegeden, illetve a város vonzáskörzetében élőknek igyekszik segítséget nyújtani önerőből, legtöbbször saját költségre, de hazánk több, nagyobb városában is megfordult már. Dusán mellett persze sok ismerőse és barátja tesz hozzá a rászorulóknak biztosított csomagokhoz, szolgáltatásokhoz és ellátáshoz.

 

Nem válogat, ha segíteni kell

Habár a jótevő leginkább a gyermekekre, vagyis azok bárminemű megsegítésére összpontosítja erőit, tevékenysége igen sokrétű, hiszen mélyszegénységben élő, fogyatékos, börtönviselt, roma származású és beteg embereken is segített már. A szegedi vállalkozó a Covid idején 8 ezer maszkot, valamint hűtőszekrényeket, élelmet és egyéb kiegészítő eszközöket osztott szét a klinikák között, illetve kétszer is volt olyan akciója, mely során 1000–1000 embert lakattak jól, sőt: pihenőt is épített már a Szegedi Koraszülött Mentőknek.

Két alkalommal ezer-ezer embert lakatott jól a szegedi jótevőnek köszönhetően  (Fotó: Facebook)

Mindezek fényében nem csoda, hogy tavaly ő nyerte el a „Mutass jó példát!” kampány „Kiemelt Példamutatás az Életben 2020” közönségszavazását, melynek célja olyan emberek kiemelése és bemutatása, akik példaértékű tetteket hajtanak végre másokért. Például az anyákért, és talán nem véletlenül.

 

Felkészülnek az apák

– 2019-ben az édesanyám váratlanul hunyt el, de azt mág volt időm megígérni neki, hogy ezentúl akinek csak tudok, segíteni fogok 

– mesélte a szava mellett azóta is kiálló Dusán, aki május első vasárnapján, Anyák napja alkalmából 300, főként szegedi anyukát lepett meg, a megható kezdeményezés pozitív fogadtatásán felbuzdulva pedig elhatározta, hogy a június 19-ei Apák napján az édesapákat ugyancsak szeretné meglepni.

Az idei anyák napján 300 édesanyát ajándékozott meg a modern Robin Hood (Fotó: Facebook)

Ez egy meglepetésekkel teli, férfias nap lesz, főszerepben a sporttal, illetve az élő édesapák tiszteletén túl az elhunytakról való megemlékezéssel – árulta el a jótékonysági célokat szolgáló program kapcsán Dusán. Ha egyszer elkezdünk adni, észre fogjuk venni, mennyi mindenben megváltozott az életünk, ezért próbálok mindenkit ugyanerre motiválni 

– zárta beszélgetésünket Antoni Dusán, aki szerint a mai rohanó világban ugyan ritka a figyelmesség és az önzetlenség, ő mégis hisz egy szebb, tisztább életben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714026908
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714026908
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156848_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714026908
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében