Születésnap

Sosem látott fotó került elő a 96 éves II. Erzsébetről

Bors

2022. április 21. csütörtök 17:30

Ezzel a csodálatos, kisgyerekkori fotóval lepte meg a világot a brit uralkodó. Őt pedig többek közt egy Erzsébet-Barbie babával köszöntötték.

A mai nappal II. Erzsébet, a britek valaha volt leghosszabban uralkodó királynője betöltötte 96. életévét. A királynő születésnapja alkalmából meglepte a világot egy fényképpel, amit valószínűleg még sosem láthatott róla a nagyközönség.

A királyi család Instagram oldala szerint a képen a kis Erzsébet mindössze két éves, tehát egy 94 éves fényképről van szó.

„Erzsébet hercegnő, York hercegének és hercegnőjének legidősebb lánya volt, és soha nem számított arra, hogy királynő lesz. 1936-ban aztán megváltozott az élete, amikor nagybátyja, VIII. Edward király lemondott a trónról, apja VI. György király lett, és a fiatal hercegnő lett a trónörökös. Édesapja 1952-es szomorú halálát követően Erzsébet hercegnő mindössze 25 évesen II. Erzsébet királynő lett, és idén ünnepli 70. évfordulóját a trónon – elsőként a brit történelemben” - írták.

Ezen kívül egy másik, szemet gyönyörködtető fotót is közzé tettek, amin két, gyönyörű, hófehér pónival látható, és amely tükrözi lovak iránti, egész életében meglévő érdeklődését. A kép a windsori kastélyban készült, ahol a királynő mostanában többnyire tartózkodik, és két Fell pónival látható, amelyek a közelgő Windsor Royal Horse Show-n fognak szerepelni.

A királynő a BBC szerint helikopterrel utazott norfolki birtokára, ahol családja és barátai is csatlakoznak hozzá. Várhatóan a birtok egyik házikójában fog megszállni, amelyet különösen kedvelt néhai férje, Fülöp herceg.

Már Erzsébet-Barbieval is játszhatnak a kislányok

A Mattel játékgyár az uralkodót egy egyedi Barbie babával lepte meg. Születésnapjának tiszteletére ugyanis egy, a királynőről mintázott babát hoztak forgalomba - jelentette be a gyár csütörtökön. 

Fotó: AFP

A baba elefántcsont színű ruhát visel, medálokkal és színes masnikkal díszített kék vállszalag fut keresztül az öltözéken. A baba fején látható tiarát pedig arról mintázták, amit Erzsébet az esküvőjén viselt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Válaszolt a jegybank Bokros Lajos hazugságaira

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

borsonline.hu

Kettészakad az ország: Kánikula és eső vár ránk

vg.hu

Óvatosabb húrokat pengetett szankcióügyben az EU a G7-csúcson

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

hirtv.hu

Stílust és hangnemet váltott Jakab Péter

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

borsonline.hu

Sokkot kaptak az orvosok, még ők sem vették észre, mi rejtőzik a tini testében

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

borsonline.hu

Kivételes alkalom: megmutatta szerelmét Nacsa Olivér

További cikkek

Figyelmeztetés

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon