Zuhanás

Látását kockáztatva igyekezett megmenteni a Mammutban kizuhant asszony életét Norbert

Kóré Károly

Létrehozva: 2022.02.14.

Sosem felejti el a becsapódás által keltett iszonyatos hangot és a zuhanó test látványát az a nő, akinek mentős férje megkezdte a Mammut áruház 4. emeletéről kizuhant idős asszony újraélesztését. Norberten napokkal korábban szemműtétet végeztek, ő azonban nem gondolkodott, rohant, pedig tudta, a látását kockáztatja.

Megtalálta a Bors azt a házaspárt, akik elsőként rohantak oda ahhoz a 70 éves asszonyhoz, aki múlt héten szerdán zuhant le a fővárosi Mammut 2 bevásárlóközpont negyedik emeletéről. A Németországban mentősként dolgozó Norbert és neje, Edina éppen az első emeleti mozgólépcső tetején állt, amikor a zuhanó asszony teste a látómezőjükbe került. A másodperc tört részével később meghallották a becsapódást. Ugyan hivatalosan még nem közölte a rendőrség, hogy öngyilkosság vagy baleset történt-e, a házaspár lapunknak azt mondta: információik szerint a hölgy a korláthoz tolta a virágládát, felállt rá, majd átlépett az előírtnál egyébként magasabb biztonsági korláton, és leugrott. Senki nem tudta volna megakadályozni.

A néni egy virágládára léphetett fel

– Soha nem leszek képes elfelejteni azt a szörnyű hangot, a csattanást. Olyan volt, mintha két 120-szal rohanó autó frontálisan ütközött volna fékezés nélkül. Ösztönösen szóltam a férjemnek, hogy menjen, miközben ő már magától megindult. Hármasával lépte át a lépcsőfokokat, hogy mielőbb odaérjen – emlékezett vissza a tragédiára Edina.

Tudta, hogy árthat magának, mégis segített

A házaspár Németországban nevel egy 6 és egy 15 éves gyermeket. A múlt héten azért látogattak haza, mert Norberten szemműtétet kellett elvégezni. Az operáció miatt egy hónapra mindenféle sporttevékenységtől és fizikai megterheléstől eltiltották, de a férfi abban a helyzetben nem ezzel törődött.

– Essenben mentősként dolgozik, ez a szakma pedig nem csupán munka, sokkal inkább hivatás. Norbert egy ilyen helyzetben nem gondolkodik. Alig telt el néhány másodperc, és a férjem már a nénihez ért. Norbi megtapintotta a pulzusát, ami akkor még érezhető volt. Egy pillanattal később az asszony szíve dobbant egy nagyot. Az volt az utolsó.

Norbert nem hezitált

Felváltva próbálták megmenteni az életét

Norbert késlekedés nélkül megkezdte az újraélesztést. Feltépte az asszony pólóját, hogy mellkaskompressziót végezhessen. Időközben odaért egy fiatal orvostanhallgató, majd három lány. A biztonsági szolgálat felrohant az áruházban levő egészségi központba, ahonnan eszközöket, lélegeztető ballont és defibrillátort hoztak.

– Amikor a férjem nyomta a mellkast, a fiú lélegeztetett. Ebbe a feladatba a lányokat is bevonták. Időnként cseréltek, hiszen ez egy igen fárasztó tevékenység. Mindaddig nem fejezték be, amíg a rohamkocsi meg nem érkezett. Ehhez körülbelül 20 percre volt szükség – emlékezett vissza Edina.

A mentősök kollégaként üdvözölték Norbertet, akivel egyébként telefonon tartották a kapcsolatot az újraélesztés kezdete alatt. Még 45 percig próbálkoztak komolyabb gépekkel, végül megállapították a halál beálltát.

A 70 éves asszony több emeletet zuhant. Az életét már nem tudták megmenteni

Két hete kívánta, bárcsak láthatná munka közben a férjét

A házaspár a gyerekekkel a tragédia idején moziba készült. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a kicsik nem látták a tragédiát, ugyanis a szülők befizették őket a játszóházba addig, amíg ruhát vásárolnak. A történtek után beültek a filmre.

– A gyerekek élvezték a vetítést, de mi képtelen voltunk koncentrálni. Ott ültünk a teremben, de semmit sem fogtunk fel a filmből. Norbert persze már hozzászokott, hogy emberek halnak meg a karjai között, de ehhez fogható élménye még nem volt. Két hete még Németországban egy brutális közlekedési balesethez kellett kimennie. Akkor sokat mesélt a munkájáról, és meg is jegyeztem neki, hogy mennyire szeretném egyszer dolgozni látni. Ha most belegondolok, jobb lett volna, ha Norbi inkább egy szülést vezet le a jelenlétemben – sóhajtott Edina, aki az eset után elgondolkodott az élet értelmén.

A Mammutban máskor is történt már hasonló tragédia

– Nem voltam képes megnézni a néni arcát, de láttam a két kicsavarodott lábát. Az egyik bokáját csak a bőr tartotta. Több nyílt törése volt, a sípcsontja is roncsolódott. Amikor odaértünk, még gyönyörű, hófehér volt a bőre. Negyed órával később már a vérödémáktól bekékült. Gyűrűt és talán egy karkötőt is viselt. Látszott rajta, hogy jól szituált, ápolt. Fiatalon biztosan úri hölgy volt. Ha becsukom a szemem, magam előtt látom a kiszolgáltatott nénit, akinek egyszer nagyon szép élete lehetett, amiről talán sosem tudom meg, hogy miért ilyen csúnyán ért véget.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27458_resized.jpg?avcount=1714122312
origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164107_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Öljetek meg minden zsidót!” – felfoghatatlan állapotok uralkodnak az amerikai egyetemeken

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27459_resized.jpg?avcount=1714122312
origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714122312
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros