Aktuális

Kiderült: Ezek voltak az operatőr utolsó szavai, miután Alec Baldwin lőtte

Bors

Létrehozva: 2021.11.03.

Miután Alec Baldwin mellkason találta a forgatáshoz használt pisztolyának golyója, a stáb tagjai megpróbálták elállítani Halyna Hutchins vérzését. A Los Angeles Times beszámolója szerint a 42 éves nő utolsó szavait egy hangtechnikus rögzítette, aki a karjában tartotta.

Másodpercekkel a baleset előtt Baldwin egy fegyveres jelenethez gyakorolt a Rust című film forgatásán egy templom mellett, miközben jobb kezével kihúzta a fegyvert a tokból. A jelentés szerint a 63 éves színész meg akart győződni arról, hogy a stáb pontosan a megfelelő szögben forgat, amikor kilőtte 45-ös kaliberű Coltját – írja a Kroenen Zeitung.

A sztár szavai a következők voltak: "Tehát ki kellene húznom, aztán felemelni, majd lőni egyet!" 

 Hutchins a lövést követően hátratántorodott, majd a vezető világítástechnikus elkapta a nőt, akinek vér szivárgott ki mellkasán lévő sebből.

Ez egyáltalán nem volt jó!

– ezek voltak Halyna Hutchins utolsó szavai, melyet az asszisztenshez rögzített mikrofon rögzített, aki eképp emlékezett vissza a történtekre: -Láttam, hol jött ki  a golyó, azonnal dőlt ki a vér a sebből. Mindenki sikoltozott.

Baldwin remegő kézzel letette Coltját az egyik padra, és többször megkérdezte: – Mi a franc történt az imént? A hangasszisztens ezután Hutchins fölé hajolt, a jelentés szerint a szemébe nézett, és azt mondta: -Ó, ez nem volt jó. Erre az ukrán operatőrnő azt válaszolta: Nem, ez nem volt jó. Ez egyáltalán nem volt jó.

Néhány órával később Halyna Hutchinst halottnak nyilvánították az Albuquerque Egyetemi Kórház sürgősségi osztályán. A stábnak korábban kétségei voltak afelől, hogy a fegyvermester – a mindössze 24 éves Hannah Gutierrez-Reed – megfelel-e a feladatnak. Úgy vélték: hiányzott neki a kellő tapasztalat. Az eseményeket tovább vizsgálják, és interjúk, e-mailek és SMS-ek segítségével próbálják rekonstruálni, ami 14 fős stáb tagjai között zajlott a film forgatásán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek