Aktuális

Itt a Magyar Passió, Eperjes Károly első történelmi filmes rendezése!

Bors

Létrehozva: 2021.11.03.

November 4-től a mozikban Eperjes Károly első filmes rendezése, a Magyar Passió, amely annak a közel 12 ezer szerzetes erőszakos „eltávolításának” állít emléket, akiket 1950 júniusában szinte egyetlen éjszaka alatt likvidáltatott ávós verőlegényeivel az államszocializmus. A Kossuth-díjas színművész nemcsak rendezte az igaz történetet bemutató filmet, de játszik is benne.

-Szerettem volna ezt, ha nem is megúszni, de elkerülni, mert rendezni és játszani is, az kétszer 100 százalék, de könnyen előfordulhat, hogy csak kétszer 50 százalék lesz belőle. Végül aztán minden próbálkozásom ellenére, rám maradt mindkét feladat, és igyekeztem mindegyikben 100 százalékosan helytállni. Mondhatom, hogy a többiekkel is így volt, mindenki 100 százalékosan odatette magát, és végül 31 nap alatt leforgattuk a filmet, miközben én magam is kétszer voltam covidos.

Eperjes Károly Leopold pátert, a ferences szerzetest formálja meg, akit nem tudtak megtörni még a legképzettebb ávósok sem.

-Egy AVH-s a főszereplő, úgy mondanám, hogy én a központi figurát játszom benne. Óriási erőforrás ez, megerősített, örömet és békességet adott. A lélek küzdelme, a szeretet győzelme nem hagyja hidegen az embert.

Ha Ön kíváncsi rá, mit tudtunk még meg a film hátteréről Eperjes Károlytól a Metropolnak adott exkluzív interjúban, látogasson el csütörtök reggel a metropol.hu-ra vagy keresse meg a Metropol csütörtöki számában.

Szerző: Fodor Erika

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek