Aktuális

Luxusnyaralásra utazott a Gyurcsány házaspár

Bors

2021. október 26. kedd 14:15

A sikertelen baloldali, október 23-i gyűlés másnapján váratlanul a világ milliárdosainak kedvenc szigetére utazott Gyurcsány Ferenc és felesége.

Október 24-én a déli órákban a világ milliomosainak luxusszigetére, Szardíniára utazott a Gyurcsány házaspár - írja a Ripost. Arra a Szardíniára, amit egy korábbi cikkében még a Soros-blog, a 444 is a „nagyon gazdagok és kiváltságosok” szigeteként írt le, ahol „luxusvillák, jachtok, VIP-klubok a jellemzőek és amelynek leghíresebb szórakozóhelye beszédesen a Billionaire nevet viseli.

A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné legalább egy hetet tölt a híres-hírhedt Smaragd parton, ahol szinte mindennapos, hogy egy-egy oligarcha bérbe vesz egy egész öblöt, a luxusszálloda összes szobájával és alkalmazottjával együtt.

Ez a legdrágább golfklubok, magánrepterek és kikötők világa, ahol egy szállodai szoba ára egy napra akár 3000-4000 dollár, vagyis akár 1 millió forint körül lehet. A turisztikai ipar ezt tartja Európa legdrágább helyszínének. Itt természetesen jelen vannak a világ legdrágább áruházai, például a londoni Harrods.

A lap értesülése szerint egyenruhás sofőr és egy BMW X7-es terepjáró várta Gyurcsányékat a repülőtéren, akik innen hajtattak egy előre kibérelt luxusvillába.

Az utazás időpontja további kérdéseket is felvet, hiszen mindketten munkaidőben utaztak el Szardínia szigetére. Gyurcsánynak ezekben a napokban Magyar Országgyűlésben, míg feleségének, aki az Európai Parlament alelnöke, Brüsszelben lett volna helye. Mindez persze elmondható azokra a hetekre, sőt hónapokra is, amit Gyurcsányné idehaza kampányolással töltött, miközben Brüsszelben is felvette a fizetését.

A DK elnökének, legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján, több mint 823 millió forintnyi vagyona volt értékpapírszámlán. Gyurcsánynak ezen kívül van még egy több mint 2,4 millió forintnyi követelése is. Gyurcsánynak van még egy 225 millió forintos lakásvásárlási előlegkövetelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett. Összességében tehát több mint 1 milliárd forintnyi vagyona volt tavaly a bukott kormányfőnek. Ezzel párhuzamosan pedig az Altusból tavaly több mint 55 millió forintnyi osztalékot vett ki.

2019-ben még csak 962 millió forintnyi vagyona volt a bukott kormányfőnek, tehát egy év alatt több mint 100 millió forinttal gazdagodott.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége az európai parlamenti képviselők többségéhez hasonlóan havi nettó hétezer eurós bérezésben részesül az Európai Parlament (EP) büdzséjéből, amit természetesen az európai polgárok által befizetett adókból fedeznek. Mivel Dobrev az EP egyik alelnöke, ezen tisztséggel összefüggésben havi kilencszáz eurós költségtérítés is jár neki. Minden, Brüsszelben és Strasbourgban töltött munkanapért körülbelül háromszáz eurós napidíjat is fizet az unió, s a képviselőnő utazási költségeit is megtéríti. Összességében tehát havonta minimum tízezer eurót, azaz legalább három és fél millió forintot keres az EU-ban.

További cikkek

Baleset

Megrázó képeket kaptunk: ebben az autóban égett halálra a 20 éves fiú Tolna megyében

Baleset

Kiderült, ki halt meg az M1-esen történt tragédiában

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

MOB: elnököt választ a közgyűlés – élőben az NSO-n!

ripost.hu

Most kaptuk a hírt: holttest hever az újpesti panelház előtt

life.hu

Teljesen összeomlott és felesége halála óta már élni sincs kedve a népszerű színésznek

magyarnemzet.hu

Márki-Zay kijelentéseivel a saját szavazói sem értenek egyet

szon.hu

Modern felvonó visz majd fel a Kopaszra

vg.hu

Elmondta a magyar virológus: ez kell a teljes Covid-védelemhez

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

metropol.hu

43 évesen meghalt a magyar színész, kómába helyezés előtt üzent a covidos anyuka

nemzetisport.hu

Hunyady Emese: Büszkeség, hogy én vagyok az első magyar téli olimpiai bajnok!

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról