Aktuális

Gyurcsány Ferenc megint tudatosította: a baloldalon ő a főnök

Bors

2021. október 22. péntek 21:13

Mellékes, hogy lesz-e Márki-Zay Péternek saját frakciója vagy nem a 2022-ben megalakuló parlamentben, ezt mondta Gyurcsány Ferenc a DK születésnapi rendezvényén.

Mellékes, hogy lesz-e Márki-Zay Péternek saját frakciója vagy nem a 2022-ben megalakuló parlamentben, ezt mondta Gyurcsány Ferenc a DK születésnapi rendezvényén. Azaz, lényegtelen, hogy az előválasztási komédia győztese mit akar. Ezt nehéz lenne másképp értelmezni. A hét elején Gyurcsány egyébként arról is beszélt, hogy úgyis a parlament választana miniszterelnököt, ha a baloldal nyerne, és a lényeg az, hogy kié a legerősebb frakció. Az pedig az övé. Most is elmondta: vannak pártok, amelyek erősek vidéken, vannak, amelyek erősek a nagyvárosokban, van olyan, amelyik erős a fővárosban, de csak egyetlen párt van, amelyik erős országosan, ez pedig a DK.

Gyurcsány folyamatosan tudatosítja a híveivel és persze Karácsony Gergely utáni  legújabb jelöltjével, Márki-Zay Péterrel, hogy mindenben a bukott miniszterelnök fog dönteni. Ő maga. A rendezvényükön egyébként ünnepeltette saját feleségét is. 

"Egy születésnapi köszöntő legyen rövid és szellemes. Ennek felét teljesíteni fogom, rövid lesz, de nem lesz szellemes" – kezdett bele beszédébe Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke a pártja 10. születésnapja alkalmából tartott rendezvényen. Szerinte megérdemli ez a nagyfiú, vagy nagylány, hogy egy pár szót váltsunk róla. Elmondta, az elmúlt 10 év alatt a DK nagyra nőtt és olyan párt lett, amelyet sok minden megkülönböztet azoktól a pártoktól, amelyek körülötte vannak.

Szerinte a DK születésnapi ajándékként - a torta mellett - olyan helyzetben van, mint azok a gyerekek, akik megkapják azt, amire nagyon vágytak. Azaz, úgy érzi, a hatalom közelébe kerültek.

Később arról elmélkedett, hogy az elmúlt időszakban kiderült, hogy a DK-nak van "még egy kitűnő politikusa", aki nem más, mint a felesége, a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje.

Aztán jöttek a zavaros lózungok, szerinte jelenleg a politikában a személyes névmások küzdelme zajlik: az egyik oldalon állnak azok, akik "én"-ben és "mi"-ben fogalmaznak, van konzervatív gőg és van baloldali gőg, a kizárólagos igazságok hordázásának gőgje, a csak nekünk van igazunk gőgje, és "aki nem velünk van, az leginkább nincs" – vélekedett a pártelnök. Szerinte a DK ugyanakkor szívesebben fogalmaz úgy, hogy "te" vagy "ti", mert "érti a felelősséget érted is, hogy ez a te világod is".

Beszélt az előválasztási bohóckodásról is, szerinte a DK-t az a 43 százalék támogatja, aki rájuk szavazott. "Az elég sok, az velünk van" – mondta Gyurcsány, aki azt javasolja mindenkinek, szerezze meg a maga 43 százalékát. Ezzel ismét a teljes baloldallal tudatosította, hogy ő a főnökük.

Majd kicsivel később úgy folytatta, hogy a mai politikában fontos kérdésnek tűnik, hogy ha 2022 tavaszán nyerne a baloldal, akkor Márki-Zay Péter lesz-e vagy sem saját frakciója. Gyurcsány szerint ez mellékes, mert valójában mindegyik frakció őt fogja szolgálni.

Fordítsuk le a szavait: mellékes, hogy Márki-Zay mit szeretne, a valódi hatalom úgyis az övé. Gyurcsány Ferencé.

Majd újabb zavaros közjogi fejtegetésekbe kezdett: "Nem lesz parlamenti kormányzás" – mondta Gyurcsány, aki szerint a feladat világos: a döntések a parlament kezében lesznek, a kormány ezeket a döntéseket fogja végrehajtani. Azaz a parlamentnek a törvényhozás, a kormánynak pedig végrehajtó hatalomként a napi munka terhe és a jótétemények feladata nyomja majd a vállát. Jótétemények és Gyurcsány Ferenc.

Végül elkezdte mocskolni az Elk.rtuk című politikai krimit, ami az őszödi beszéd kiszivárgásáról és Gyurcsány gyalázatos trükkjeiről szól. Lényegét tekintve azt javasolta híveinek, hogy ne nézzék meg. Szerinte mindenki nézze végig inkább, hogy mi áll a világ száz legjobb filmjének listáján, és abból válasszon. "Az, a film, amelyikről mostanában sokat beszélnek, az nincs köztük, az egy másik listán lesz majd".

Az nem derült ki, hogy a majdani általa betiltandó filmek listájára gondolt-e.

(via)

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

she.life.hu

Hogyan ne pezsdítsd fel a házaséletedet, avagy így jártam az ehető bugyival (18+)

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: repülő helyett busszal utaztak a norvégok

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó