Aktuális

Nem lehetett már segíteni rajta: Az életét adta kislányaiért a hős apa

Bors

Létrehozva: 2021.06.05.

A 45 éves férfi azt igyekezett megakadályozni, hogy gyermekei kisodródjanak a tengerre.

A tragédia nem sokkal délután 2 órakor, csütörtökön történt a Lisszabontól egy órányi autóútra fekvő Encarnacao egyik strandján, a Calada Beach-en – írja a The Sun.

A 45 éves Trevor Pelling nejével és két gyermekével, egy 9 és egy 12 éves kislánnyal nyaralt Portugáliában, akik éppen az Atlanti óceán vízében fürdőztek.

Az apa egyszercsak páni félelemtől borzongatva vette észre, hogy a kicsik túl közel merészkedtek egy áramlathoz, amely kisodorhatta volna őket a nyílt tengerre, így hanyatt-homlok rohanni kezdett, hogy kimenekítse őket.

DRÁMA

Az akció sajnálatosan csak félig járt sikerrel:

habár a gyermekek megmenekültek, az apa végleg a vízbe veszett.

A sors fintora, hogy a vízimentő csapatok a június 12-ei szezonnyitás előtt sosem kezdik meg a szolgálatot, ám az ún. Tengerfigyelő alakulat specialistái azonnal mozgósítva lettek a hír hallattán. A rendőrség riasztása mellett három önkéntes tűzoltó- és mentőegység, valamint két vészhelyzeti sürgősségi jármű is a helyszínre sietett - mindhiába:

a hősies halált halt édesapa élettelen testét két szörföző húzta a partra, de minden igyekezet ellenére sem lehetett már segíteni rajta.

A lányokat természetesen azonnal a lisszaboni Santa Maria Kórházba szállították egy alapos kivizsgálásra - ők azóta is jól vannak, igaz, neve elhallgatását kérő édesanyjukkal egyetemben

jelenleg is egy pszichológus segítségével igyekeznek megbirkózni a gyásszal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek