Aktuális

Alapjogokért Központ: széleskörű támogatottság övezi az új gyermekvédelmi törvényt

MTI

2021. június 25. péntek 14:40

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvényt széles körű támogatottság övezi - tájékoztatta a jogi elemző intézet pénteken az MTI-t.

Forrás: Pixabay

A közleményben azt írták: a magyarok óriási többsége, 92 százaléka egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével, míg szintén nagy részük, 60 százalékuk szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális-propagandától.

Mint közölték, a felnőtt magyar társadalom véleményét bemutató, reprezentatív mintán végzett felmérés alapján kijelenthető, hogy csaknem minden megkérdezett egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével.

A válaszadók 92 százaléka szerint szigorúbban kell büntetni a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményt elkövetőket, és mindössze 4 százalék mondta azt, hogy a magyar törvények eddig is kellő szigorral léptek fel e téren - ismertették.

Az Alapjogokért Központ szerint a magyarok álláspontja világos: a gyermekek megóvása mindennél fontosabb, nemzeti minimumként tekintenek a kiskorúak védelmére.

A kutatás alapján az is kijelenthető, hogy a pedofilokra a magyarok bűnözőkként tekintenek: a válaszadók 91 százaléka szerint ugyanis a pedofília bűncselekmény, és pusztán 2 százalékuk szerint - amint azt az e téren is érzékenyítést végző baloldali sajtó sugallja sokszor - csak "betegség" - közölték.

A gyermekvédelmi törvénycsomag - az alaptörvény rendelkezéseinek eleget téve - biztosítja a gyermekek testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelmet is - rögzítette a közlemény.

Közlésük szerint utóbbi szempontból fontos egyetértési pont, hogy a választókorú magyar lakosság 59 százaléka szerint nem elfogadható az, hogy a kiskorúak a homoszexualitással, mint jelenséggel találkozzanak. Tízből hat magyar utasítja el e szexuális irányultság "reklámozását" a gyermekek körében. Ennél jóval kevesebben voltak azok (31 százalék), akik támogatják ezt - jelezték.

A jogi elemző intézet a törvény egyik lényegi elemének nevezte, hogy a gyermekek szexualitással kapcsolatos nevelése, felvilágosítása a szülő joga és felelőssége.

"Viszont a genderérzékenyítést a gyermekek jogainál is fontosabbnak tartó baloldali sajtó és nemzetközi politikai fősodor még ezen tételt is megkérdőjelezte" - áll az írásos összegzésben.

A jogszabály alapvetésével ugyanakkor a magyarok 60 százaléka egyetért, ennyien támogatják ugyanis, hogy a homoszexualitás és a transzneműség megjelenítését tiltsák a kiskorúak számára is elérhető médiafelületeken - és csak a válaszadók 33 százaléka nem értett egyet a fenti célkitűzéssel - közölték.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismeri gyerekkori fotóján a világhírű színészt?

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a színész: csak 32 éves volt

vg.hu

Kiakadtak a fogyasztók a zsetonra cserélhető műanyag pohártól

metropol.hu

Sokkot kapott a horgász, amikor meglátta, mi akadt a horgára

hirtv.hu

Dráma Milánóban: magyar családanyát rabolt el az albán maffia

vg.hu

Perrel fenyegetik azt, aki felszólal a repohár ellen

mindmegette.hu

Fa, vagy műanyag: melyik vágódeszka a higiénikusabb?

borsonline.hu

Curtis elárulta, miért vállalta el valójában Majka elmaradt koncertjét

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult a rendőrség a bevásárlóközponthoz, lezárták a környéket: egy férfi holttestére bukkantak

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók

Dráma

Harmadik születésnapján derült ki a tündéri kislányról, hogy halálos beteg