Aktuális

Ledöbbensz, milyen ízű lesz az uborka, ha cukorba mártod!

Bors

Létrehozva: 2021.06.21.

Egy igencsak meghökkentő dolgot művelnek mostanában a nők az uborkával. Az eddig is köztudott volt, hogy ez a zöldség valóságos csodákra képes és a szervezetre gyakorolt hatása is fantasztikus, de a Tik-Tok-on most egy teljesen új oldalát ismerhetjük meg ennek a közkedvelt zöldségnek.

Alaposan felforgatta az online életet egy uborkatrükk, nők százai veszik videóra, ahogy kipróbálják. Aki kipróbálta már, tudja igazolni: tényleg görögdinnye íze van a cukorba mártott uborkának. Hogy miért olyan a cukros uborkába harapni, mint egy érett görögdinnyébe, arról csak találgatások vannak. 

Csodaszerként tekintenek rá sokan

Valószínűleg az is lehet az oka a kísértetiesen hasonló íznek, hogy az uborka és a dinnye mindketten a kabakosok családjába tartoznak csak éppen a dinnye jóval több cukrot tartalmaz. Mindenesetre ez a trükk nem az első bizarr trend, amit mindenki ki akar próbálni, és valószínűleg nem is az utolsó.

Nagyon sok helyen olvashattunk már az uborka és annak levének jótékony hatásairól. Ilyen például az, hogy hatékony lehet a fogyókúrázóknak, hiszen segít a súlyfelesleg leadásában. De említették már a méregtelenítő hatását is, melynek segítségével könnyen kitisztíthatjuk az egész szervezetet. Rengetegen használják külsőleg a hidratálásban is mivel az uborka magas víztartalmú növény.

A szakemberek szerint mértékkel fogyasszuk

A szakemberek azonban figyelmeztetnek: az uborka körül kialakult rajongás csalóka, ugyanis ez nem más, mint egy egyszerű zöldség, amelynek persze van néhány jótékony hatása, de nem csodaszer. A legtöbb egészség trendhez hasonlóan, az uborka és a belőle készült italok köré is épült egy hype, ami miatt egyre többen iktatják be ezeket a zöldségeket az étrendjükbe. Ez persze nem biztos, hogy rossz dolog, de nem érdemes túlzásba esni sem.
Ha mégis szeretnénk uborkalevet inni, azt magunk készítsük el. Ez azért fontos, mert a boltok polcain található dobozos vagy üveges italokban rengeteg a hozzáadott cukor - mondja Karen Ansel, a Healing Superfoods szakértője.

Ebből nem kell arra következtetni, hogy a bolti uborka valójában dinnye, de arra igen, hogy a cukorba mártott uborka inkább érdekes mintsem egészséges. 

A víz jobban hidratál, a kiviben pedig több a vitamin

Természetesen a hidratálás nagyon fontos, mivel segít a testünknek elszállítani a tápanyagokat a sejtekhez, megőrzi az izületeink egészségét és javítja a memóriánkat is. Emellett pedig  szabályozza a testhőmérsékletet és segíti a szervek megfelelő működését. Ha mindenképp a hidratálásra fókuszálnánk, akkor érdemes inkább 2-3 pohár sima vizet meginnunk egy nap. Az sokkal hatásosabb lesz, mint az uborkalé.

A szem alatti karikákat azonban tényleg eltünteti

A legtöbb nőben,-  ha az uborka egészségügyi hatásairól van szó,-  a szemre helyezett karikák képe ugrik be először. A duzzadt, karikás szemek helyrehozásában szinte nélkülözhetetlen segítséget nyújt a zöldség ami valóban hidratál, és élénkíti a fakó bőrt.
Nem csoda, hogy számos kozmetikum alapanyagaként is használják. Bőrregeneráló hatása miatt rovarcsípés esetén is hűsítheted vele a sérült bőrfelületet, megelőzve az idővel fokozódó viszketést vagy fájdalmat. Napozás után kiváló hűsítő és hidratáló lehet a bőröd számára. 

Csökkenti a vércukorszintet is

Egyes kutatások szerint a keserű uborka páratlan természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre és a rákos megbetegedésekre. Valóban csökkenti a vércukorszintet, mégpedig úgy, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá. A rák elleni felhasználását még kutatják, de eddig ezt semmilyen kutatás nem támasztotta alá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek