Aktuális

Földönkívüliek süllyesztették el a Titanicot – állítja a tudós

Bors

2021. május 31. hétfő 11:00

Több bizarr elmélet is született az óceánjáró tragédiája kapcsán.

Forrás: Wikipedia

Elsüllyeszthetetlennek hitték korának legnagyobb óceánjáróját, az RMS Titanicot, mégis legelső útján, 1912. április 14-én jéghegynek ütközött, majd elnyelte a mély. Az áldozatok pontos száma a mai napig vita tárgyát képezi, de nagyjából 1500-ra tehető.

Noha elég jól dokumentált, mi is zajlott le a hatalmas hajó utolsó óráiban, máig akadnak olyan bizarr összeesküvéselméletek, amik jéghegy helyett valami egész másban látják a Titanic vesztét.

Katasztrófafilmből X-Akták

Az egyik legbizarrabb elmélet kétségtelenül Dr Josef Hostettler nevéhez fűződik, aki 2012-ben állt elő egy eléggé meredek magyarázattal, miután három hatalmas lyukat fedezett fel a hajótesen, a vízszint alatt. Elképzelése szerint ezeket csak és kizárólag lézer okozhatta, azaz a Titanic elsüllyedéséért, illeve egész pontosan elsüllyesztéséért egy földönkívüli, vízalatti hadihajó tehető felelőssé. 

Hostettler egyébként nem egyedül állt elő ezzel a hülyeséggel, hanem egy tízfős kutatócsapat élén, akik azt is megállapították: abban az időben és térségben további két hajót is az említett idegen hadigépezet süllyesztett el, valamint további egy hajóra rátámadt. 

Igencsak papírvékony lábakon álló elméletet azzal is alátámasztották, hogy egy svéd hajó, az Angelholm Bay elvesztette a rádiókapcsolatot a külvilággal, majd pedig elsüllyedt, miután a kapitány egy gyanús, ovális, épp vízbe merülő tárgyat vélt látni, amit jelentett is – mindez egyetlen nappal a Titanic-katasztrófa előtt, április 13-án történt.

Egy orosz hajó, a Padomju Jaunathe egy nappal később – azaz a Titanic elsüllyedése napján, csak pár órával korábban – ugyancsak különös dolgokat jelentett rádión. Állítólag tűz alá vette őket egy különös hajó, ami a víz alatt és felett is közlekedett. A Padomju Jaunathe sosem érte el a célállomását.

Egy görög hajó, a Constantine kapitánya pedig arról számolt be, hogy valami 2012. április 15-én megolvasztotta a hajóját. Az a hajó végül épségben célhoz ért, és noha több matróz egyöntetűen számolt be az esetről, nem vizsgálták ki az ügyet.

Hostettler szerint egyébként ezek a támadások azért merültek feledésbe, mert mindenki a Titanicra fókuszált. A tudós következtetéseit először a nem épp megbízható Weekly World News tudatta a nagyközönséggel – és a többség szerencsére a mai napig a helyén kezeli a "szakember" következtetéseit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

borsonline.hu

Megrázó részletek a Doktor Balaton és az Argo színészének váratlan haláláról

mandiner.hu

Ilyen volt az orosz hadifogság egy Azov-gárdista szerint (videó) (videó)

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadja-e Svédországot és Finnországot

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

travelo.hu

A dallamos nevű likőr, amiért nem csak az olaszok rajonganak

borsonline.hu

Helyszíni fotó érkezett a kétéves hajdúhadházi gyermek tragédiájáról

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

További cikkek

Videó

Tragédia Hajdúhadházon, teherautó alá mászott be a kétéves kislány

Közélet

Gulyás Gergely: A háború az infláció oka