Aktuális

„Idén még nem láttam édesanyámat, mert nem akar oltást” – Családi háborúkat okoz az oltásellenesség

Bors

2021. május 19. szerda 07:30

8 személyes sztori.

Forrás: MTI

Újabb és újabb törésvonalak bontakoznak ki oltakozók és nem oltakozók között. De mi van, ha a párok vagy családtagok feszülnek egymásnak késhegyig menő vitákban? Forrnak az indulatok a Facebook csoportokban és a való életben is. A Metropol munkatársai a legmegdöbbentőbb hozzászólásokból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót, és közben kollégáink is újabb és újabb elképesztő sztorikkal egészítették ki a gyűjteményt. Alább egy kis ízelítő családi oltakozási csatákból.

Azóta nem vagyunk együtt

F. Béla: Hetekkel ezelőtt megismerkedtem egy lánnyal, akkor még nem volt a barátnőm. Mivel már ki sem  lehet kerülni a „pandémia”, vagy az „oltás” témát, mondta nekem, hogy megy oltatni, de én megpróbáltam lebeszélni, ami sikerült is. Ellenben, másnap jelezte, hogy beoltatta magát, mert mint kiderült, rátelefonáltak, hogy mehet! Ezek után már nem volt őszinte a mosolyom, és megbeszéltük, hogy a második oltást már nem adatja be magának. Utóbb kiderült mégis beadatta. Azóta már nem vagyunk együtt. 

Csak azért is!

K. Tamás: Sajnos a 15 fős család 90%-a szinte teljesen oltásellenes, inkább hisznek a negatív történeteknek, mint a számoknak és a tényeknek. Miután megtudták, hogy regisztráltam az AstraZeneca oltásra, órási hadakozás indult ellenem, miszerint vérrög fog képződni, szövődmények léphetnek fel, de az i-re a pontot az tette, amikor az egyik unokatestvérem közölte, hogy neki az egyik ismerősének az ismerősének a valakije megkapta az oltás és… meghalt! Itt lenémítottam a telefonomat, és elmentem beoltatni magam. Aztán elmeséltem nekik, hogy mivel járt, nincs baj, jól vagyok. Azóta még hatan regisztráltak és oltatták be magukat a családból. 

A gyereket soha!

H. Julianna: A férjem beoltatta magát, én nem. Hát a zsírszalonnát sem eszem meg, pedig ő igen. Erről teljesen mást gondolunk és még sok mindenről. Nem az a lényeg, hogy ugyanazt tegyük mindig, hanem fogadjuk el, hogy a másik önálló lény, saját döntésekkel. Amíg ez kölcsönös addig működik (nálunk). Abban egyetértünk, hogy a gyereket soha nem olthatják be, és nekem ez számít. 

Idén még nem láttam az édesanyámat, mert nem akar oltást

A. László: Nálunk nem családi háborút, hanem szomorúságot hozott a járvány. A 66 éves édesanyám nem hajlandó beoltatni magát, mert mindenféle összeesküvés-elméletet olvas a Facebookon – de így nem is lehet őt meglátogatni, mert a járványtól meg fél. Most egyedül éldegél, szinte egész napra bezárva magát, csak boltba megy ki, és tavaly nyár óta nem látta az unokáit. Már a tavalyi családi karácsonyt is kihagytuk, és idén még nem láttuk élőben… Ha megkérdezzük, mi a terve, azt mondja, semmi, majd csak elmúlik a járvány…

Anyós parkolópályán

T. Tímea: Őszinte leszek, mi itt Angliában egy éve átestünk a víruson. Anyósom beoltatta magát, két unokája van, egy kanadai és egy angol. Azt mondta addig nem jön látogatni bennünket, amíg be nem oltatjuk magunkat. Akkor viszont nem látod őket többet... részemről ennyi!

Zsarolják a fiatalokat

O. Irén: Az egész családom oltatlan. De csak azt hittem! Tegnap a lányom szobájában véletlenül egy papírt, találtam a szőnyegen, kiesve a táskából, és ezen a papíron oltás beadása szerepelt! Teljesen kiborultam! Ezt tették a fiatalokkal! Belekényszerítették őket a vakcina beadásába a rohadt kib***tt védettségi igazolvány miatt! 20 éves! Most is ennek a hatása alatt vagyok! Felháborítónak tartom, hogy így zsarolják azokat, akik nem akartak oltakozni!

Csipet ültetnek belénk

S. Viktor: Több családi vita alakult ki nálunk az oltás miatt. Édesanyám a leginkább oltásellenes, pedig több, kisebb alapbetegséggel küzd. Sajnos sok kattintásvadász oldalt követ, ahol olyan valótlan híreket terjesztenek a vakcinákról, amitől megijedt. A környezetében sokan hiszik, hogy csipet ültetnek belénk az oltásokkal vagy más, káros anyagokat juttatnak a szervezetünkbe. Édesapámnak is több furcsa teóriája van, de leginkább a keleti vakcináktól tart. A testvéreimmel mind az öten túl vagyunk az első oltáson, én Modernát, a húgaim Pfizert, az öcséim Sinopharmot kaptak. Senki se tapasztalt mellékhatást, egyedül nekem volt úgynevezett Moderna karom: kipirosodott és egy-két napig gyengébbnek éreztem magam. Remélem, hogy jó példát tudtunk mutatni a szüleinknek, és hamarosan ők is oltakoznak.

Inkább a focin veszünk össze

B. Éva: Az én párom tegnap oltotta be magát, de én biztos nem fogom. Elfogadjuk egymás döntését. Ezen nem vitatkozunk. Inkább a La Liga meccsen vitatkozunk. Ő Real Madrid szurkoló, én pedig Barca. 

 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Amikor Csollány Szilveszter olimpiai bajnok lett – videó

borsonline.hu

Gyomorfájásnak indult, életveszélyes állapotba került a fiatal férfi Tiszafüreden

life.hu

7+1 hétköznapi szokás, melytől hamarabb öregszel

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

origo.hu

A tongai vulkánkitörés több száz hirosimai atombombával is felért - videó

nemzetisport.hu

Videó: Klopp mindig gondol a szurkolókra, most söröket osztogatott

origo.hu

Látványos légifelvételek a lovagkirály kedvenc várának felújításáról - galéria

mandiner.hu

Román polgármester: Bizonyított, hogy az ereklyés körmenet gyógyítja a koronavírust

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató