Így készítheti el az egyszerű, de isteni finom olasz desszertet

Így készítheti el az egyszerű, de isteni finom olasz desszertet

olasz
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 12. 15:30
A panna cottát sokan bonyolult desszertnek tartják, pedig ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni.
Bors

Valójában a panna cotta nem más, mint zselatinnal készült tejszínpuding, amit sokféleképpen ízesíthetünk.

Hozzávalók (4 személyre):

4 dl habtejszín

2 dl tej (lehetőleg 3,6 %-os)

5 dkg cukor

1 rúd vanília

5 db zselatinlap

Elkészítés: Kikaparjuk a vaníliarúd magjait, majd a rúddal együtt beletesszük a tejbe és a cukorral felforraljuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt is, és még forralunk rajta egyet. Levéve a tűzről hozzákeverjük a zselatinlapokat, amíg teljesen felolvadnak.

Hagyjuk kihűlni – közben néha megkeverjük, hogy sima maradjon – és poharakba, szilikonformákba, csészékbe adagoljuk. A hűtőben 4-5 óra alatt készre szilárdul.

Tipp: az alap vaníliás panna cotta fűszerekkel (fahéj, menta, citromfű stb.), gyümölcsökkel, csokidarabokkal, lekvárral kínálható.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.