A lehetőleg durumtésztát lobogó vízben főzzük meg! Egy fej vöröshagymát vágjunk finomra, majd olívaolajon kezdjük dinsztelni. Néhány gerezd fokhagymát zúzzunk pépesre, és keverjük a már üvegesre pirult hagymához! Sózzuk, borsozzuk! Néhány darab olajbogyót (feketét, zöldet, vagy akár mindkettőt) karikázzunk fel, és egy-két percig pirítsuk a hagymás keverékkel együtt!
Legalább egy kilónyi paradicsomot (lehet konzerv is) forró vízbe mártva pucoljunk meg, és távolítsuk el a magházát! Botmixerrel pürésítsük, és keverjük a fokhagymás hagymához!
Az ízlésünknek megfelelően fűszerezzük majorannával, bazsalikommal és oregánóval. Ha tehetjük, használjunk frisset. Megbolondíthatjuk csípős paprikával is!
Ha a mártást kevésnek találjuk, keverhetünk hozzá passzírozott paradicsomot vagy ketchupot.
Ha elkészült, alaposan forgassuk össze a tésztával, és néhány percig még kevergessük nagy lángon. Frissen reszelt sajttal, leginkább parmezánnal kínáljuk! Ha van otthon, tegyünk a tetejére friss bazsalikomot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.