Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: ½ fej brokkoli * 1 sárgarépa * 1 vöröshagyma * 0,5 kg darált pulyka * 10 dkg zabpehely * só, bors * zöldfűszerek (petrezselyem, metélőhagyma, majoránna, kakukkfű) * 1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum * 1-2 tojás
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben összeaprítjuk. A répát meghámozzuk, és a brokkolihoz hasonlóan összeaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a répát, a brokkolit, a zabpelyhet, a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, végül hozzáadjuk a felvert tojást és összegyúrjuk. A masszát félórára a hűtőbe tesszük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszából tetszés szerint húsgolyókat formázunk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 5 dkg vaj * 2 ek olaj * 45 dkg zöldborsó * 1 kh szódabikarbóna * Fél csokor petrezselyem * 1 tk só * 1 csipet cukor * 3 ek liszt * 7,5 dl víz * 1 dl tej * 4 tojás
Elkészítés: Egy edényben közepes hőfokon vajat és olajat hevítünk, majd még fagyott állapotban hozzáöntjük a zöldborsót. Kevergetve felolvasztjuk, majd meghintjük a szódabikarbónával, a felaprított petrezselyemmel, és fedő alatt, időnként megkeverve félpuhára (ráncosra) pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük. Amikor kész, meghintjük a liszttel, összekeverjük, fél percig pirítjuk, majd felöntjük előbb a forró vízzel, és addig keverjük, amíg a borsóra tapadt liszt fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tejet vagy a tejszínt és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, vizet és/vagy tejet még adhatunk hozzá. Muffinformában sült tükörtojással vagy a pulykafasírttal tálaljuk.
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 10 dkg vaj * 20 dkg finomliszt * 20 dkg porcukor * 45 dkg túró * 1 felezett őszibarack-befőtt * 1 csomag sütőpor * 0,5 l tej *4 tojás * 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Egy tepsit a fele vajjal kikenünk, a barack levét leöntjük, és apróbb darabokra vágjuk. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük, és a felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a barackdarabokat, és ráhintjük a másik fele cukros, lisztes keveréket. A tojásokat a tejjel, a vaníliás cukorral, egy gépi habverővel felverjük, és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje, és egy kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük. 180 fokra melegített sütőben, aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.