Ez a medvehagymás pogácsa még az immunrendszerét is felturbózza – recepttel

Ez a medvehagymás pogácsa még az immunrendszerét is felturbózza – recepttel

medvehagyma
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 19. 15:30
Mivel igen rövid ideig tart a medvehagyma szezonja, érdemes kihasználni. Hiszen nemcsak finom, hanem igazi vitaminbomba is.
Bors

Sok minden készülhet belőle, a krémlevestől a salátán át egészen a pogácsáig. Most az utóbbi receptjét osztjuk meg. Egy tepsi gőzölgő poginál ugyanis nincs jobb ebben a borús időben.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

250 ml langyos víz

100 ml tejföl

1 csomó friss medvehagyma (kb. 5 dkg)

65 dkg liszt

15 dkg vaj

1 csomag élesztő (kb. 4,2 dkg)

1 tk só

1 csipet cukor

1 tojás

Elkészítés: A friss medvehagymát vágjuk össze, és az összes hozzávalóval együtt dolgozzuk össze egy tálban. Addig dagasszuk (kézzel vagy géppel), amíg a massza elválik a tál szélétől. A tésztából formázzunk gömböt és takarjuk le, majd takarjuk le és szobameleg hőmérsékleten hagyjuk duplájára kelni.

Utána gyúrjunk belőle egyforma kis golyókat, vagy nyújtsuk ki és szaggassunk belőle pogácsákat. A tetejét csíkozzuk be késsel. Verjük fel a tojást és kenjük le vele. Hagyjuk kicsit állni, majd 185 C fokra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.