Létezett 1983-ban egy különleges szakácskönyv, amiben a kor legnagyobb művészei, zenészei, színészei osztották meg a receptjeiket az olvasókkal. Így például Koós János a tárkonyos báránylevese titkát árulta el, Gregor József operaénekes pedig Falstaff kedvencével lepte meg az olvasókat.
Ez a Zeneműkiadó gondozásában megjelent Zenei ki mit főz? volt, amiben helyet kapott Szakály Ágnes cimbalomművésznő egy laktató finomsága is, a sonkás-sajtos szuflé, vagyis felfújt receptje is.
Reggelire, ebédre, de akár vacsorára is el tudjuk képzelni ezt a laktató finomságot, ami gomba, sonka és füstölt szalonna mennyben fogant szerelmi háromszögének gyümölcse is lehetne, olyan finom!
Hozzávalók: 12 vékony szelet fehér kenyér * 4 szelet füstölt szalonna * 6 szelet sonka * 10 dkg gomba * 15 dkg edami sajt * tej * só, bors * 1/2 citrom * 3 tojás
Elkészítés:
* Kivajazunk egy tűzálló tálat és beterítjük nagyon vékonyra szeletelt kenyérrel. Meglocsoljuk kevés hideg tejjel és vékony sajtszeleteket teszünk rá, erre 2 szelet füstölt szalonna és 3 szelet sonka kerül.
* Megszórjuk vékonyra szeletelt gombával (a gombát szeletelés után locsoljuk meg egy kevéscitromlével, hogy szép fehér maradjon). Sózzuk, borsozzuk. Majd ismét kenyér, tej, sajt és a többi, mint fent.
* A rétegek száma az edény nagyságától és az "éhesek" számától függ. Általában elég két réteg, a közölt mennyiségek is ennyire vonatkoznak. A tetejére kenyér kerül, sok sajttal befedve.
* Villával felverünk 3 egész tojást és a kenyérre öntjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, nehogy összeessen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.