Aktuális

Fantasztikus hír Magyarország átoltottságáról – Ma átlépjük a kétmilliós határt

Bors

Létrehozva: 2021.03.30.

Az idősotthonokban teljesen háttérbe szorult a járvány.

György István, az oltási munkacsoport vezetője bejelentette, hogy ezekben az órákban lépjük át a kétmilliomodik beoltottat. Messze az uniós átlag felett vagyunk

- tette hozzá. Ez az eredmény a kormány vakcinabeszerzésének köszönhető. 

Közel 540 ezer oltást adtak be a múlt héten - mondta György. Gyorsabban is oltanánk, ha lenne mivel - tette hozzá. Továbbra is fontos az idősek oltása. Eddig 3,7 millió fő regisztrált, és ebből 1,5 millió fő a 65 éven felüli. Az utóbbi csoport 78 százaléka van beoltva. Szólt arról is, hogy az idősotthonokban teljesen háttérbe szorult a járvány. 

Pfizer-vakcinát kapnak a pedagógusok

György István beszámolt a pedagógusok oltásáról is. Három napon át 101 kórházban, 426 oltóponton várják a pedagógusokat reggel héttől este hétig. Az ő oltásukra a kedden érkező Pfizer-vakcinából lesz lehetőség.  

A pedagógusok második körös oltása húsvét után lesz. Az éjfélig beérkezett regisztrációk feldolgozása most is zajlik. A második körben is SMS-ben értesítik az oltantódokat. Április 8-10 között lesz a második körös oltás. 

Örömteli esemény

Müller Cecília örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy már kétmillióan beoltották magukat. Magyarország egy oltónemzet - tette hozzá. Az új koronavírus elleni oltóanyagokra összpontosít az ország, és hogy minél több védett személy legyen itthon - mondta Müller. 

Müller Cecília szólt arról is, hogy a járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a kórházban fekvők száma jelentősen emelkedett, így már több mint 12 500-an vannak kórházban. Az újonnan megjelent vírusvariációk esetében sokkal súlyosabb lehet a betegség. 

Nem csökken a mozgás Magyarországon. Minden járványügyi intézkedésnek akkor van értelme, ha betartjuk a szabályokat - mondta Müller Cecília. Felelősek vagyunk egymásért

– tette hozzá. 

Így érkeznek a vakcinák

Müller Cecília elmondta, hogy minél gyorsabban ki kell derülnie a pozitivitásnak, így nem tud fertőzni majd az adott személy. Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok - tette hozzá. 81 600 Moderna-vakcina érkezett hétfőn, ez jellemzően a háziorvosokhoz kerül. 168 480 adag Pfizer-vakcina érkezett kedden - ismertette Müller Cecília. Ma éjjelre várnak 250 ezer Szputnyik V elsőadagos vakcinát. Mindezek mellett felszabadítottak 250 ezer Szputnyik vakcinát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek