Aktuális

14 éves lányt ejtettek teherbe az embercsempészek, azt sem tudni, ki lehet az apa

Bors

Létrehozva: 2020.11.19.

Forrás: ITV

14 éven aluli lányok tömkelegét csempészik Nagy-Britanniába és más nyugat-európai országokba, hogy ott aztán prostituáltként „dolgoztassák” őket, derül ki az ITV News megdöbbentő riportjából. 

A tévé riportjában megszólaltattak egy mindössze 14 éves lányt, akit egy bűnbanda hálózott be és vitt az akarata ellenére Angliába, ahol állítása szerint prostitúcióra kényszerítették és mindenét, így iratát és a pénzét is elvették. A Sorenának nevezett lány jelenleg nyolchónapos terhes, de azt sem tudja, hogy elrablói közül ki lehet a gyermek édesapja.

Iana Matei, aki Romániában egy otthont üzemeltet az emberkereskedelem áldozatául esett gyermekek számára, jelenleg hat lányt gondoz és az áldozatoktól döbbenetes történeteket hallott. Például került hozzá olyan 13 éves lány is, akit rendszeres agyba-főbe vertek, amikor nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni elrablóival, egy másik 16 éves lány pedig bántalmazó apja karjai közül menekült el, hogy aztán Angliában legyen egy bűnbanda foglya. Sajnos azonban nagyon sok fiatal lány soha nem tud kiszabadulni a bűnözők fogságából és úgy adják őket pénzért, mintha csak tárgyak lennének.

Ha nagyon fiatalok, akkor ki sem engedik őket a lakásból. 14-15 évesen már az utcán dolgoztatják őket prostituáltként, de sok esetben 18 éves korukig Romániában „nevelik ki” őket, és csak azután adják el őket valamelyik nyugat-európai országba

– meséli Matei, aki szerint ezek a lányok még azután is nehezen illeszkednek be a társadalomba, hogy megmenekültek a bántalmazóktól. 

A tévéstáb egyébként a román fővárosban, Bukarestben is forgatott, ahol egy helyi strici arról mesélt nekik, hogy az ország híres a „jó k**váiról”, akikből nagyon nagy pénzeket tudnak szakítani és akiket nagyon hamar rászoktatnak a kábítószerekre is.

Nemrégiben egy román bűnbandát akkor értek tetten Angliában, amikor egy lányt 10 ezer font készpénzért (4 millió forintért) adtak el szexmunkásnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek