Aktuális

Rákkeltő anyaggal mérgezték Gabriela Spanic édesanyját

Bors

2020. október 22. csütörtök 07:00

Ha felidézzük Gabriela Spanic tíz évvel ezelőtti rémtörténetét, egész más színezetet kap a világsztár édesanyjának hétvégi halála. Mint kiderült, az asszony hosszú évek óta küzdött a rákkal, amit nem kizárt, hogy a színésznő egykori alkalmazottja idézett elő azzal, hogy hónapokon át ammónium-szulfáttal, vagyis műtrágyával mérgezte a családot.

Hosszú betegség után, szombaton elhunyt a Dancing with the Stars világ­sztárjának édesanyja. Hétfőn egy közleményből derült ki, hogy az asszony egy ideje már rákkal küzdött. Norma Utrera állapota javult a kemoterápiás kezeléstől az előtt, hogy Gaby hazánkba érkezett, de az asszony szervezete végül feladta a küzdelmet – írja a Ripost.

Vasárnap már el is temették. 

Általában nehéz megmondani, hogy pontosan mi okozhatja a halálos betegséget, de az asszony múltjában akad egy aggasztó történet... Annak idején bejárta a világsajtót a hír, hogy Gabriela Spanicot és családját hosszú hónapokon át mérgezte a házvezetőnője. María Celeste Fernández ammónium-szulfátot, vagyis műtrágyát kevert Gaby, a kisfia és a velük élő testvére, Patricia, valamint az unokahúga és az édesanyja ételébe. A színésznő végül olyan rosszul lett a kemikáliától, hogy kórházba került, ahol hamar kiderült, hogy szándékos mérgezés áldozata lett.

Gaby ma már nem szívesen beszél a történtekről, de munkatársunknak korábban annyit elárult, hogy bár az alkalmazottat 8 év börtönre ítélték, ennél jóval többet szánt volna az asszonynak, hiszen nem sokon múlott az életük. 

– Azért csak nyolcat kapott, mert a bíróság csak azt látta bizonyítottnak, hogy engem mérgezett hosszú időn át, holott a családom több tagjával is ezt tette. A kisfiam másfél éves volt akkor. Nem tudják elképzelni, mennyit szenvedtünk – mondta korábban az Origónak. 

Mivel Norma asszony is kapott az ételbe-italba kevert méregből, nem kizárt, hogy ennek szerepe volt a betegsége kialakulásában.

A Ripost erről megkérdezte dr. Zacher Gábor toxikológust. 

– Az ammónium-szulfát okozhat daganatos megbetegedést a szervezetben. Ugyanakkor a kórkép ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy a mérgezés vezetett a rákhoz – mondta kérdésünkre a toxikológus. 

Lapunk megkereste az Országos Onkológiai Intézetet is, akik válaszukban az Egészségügyi Világszervezet álláspontját fogalmazták meg.

– A WHO osztályozása szerint az ammónium-szulfát rákkeltő hatás alapján 2. kategóriába sorolt, ami feltehetően (de nem bizonyítottan) rákkeltő anyag besorolást jelent – írta válaszában az intézmény sajtóosztálya.

Ennek értelmében könnyen lehet, hogy Gabriela Spanic édesanyja talán ma is élhetne, ha tíz évvel ezelőtt nem alkalmazzák azt a pszichopata nőt, aki a család halálát akarta…
 

További cikkek

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

ripost.hu

Igazi barátság: Összehozta A Nagy Ő Annabellát és Laurát

travelo.hu

Átmelegítenek és energiát adnak! A forró és fűszeres ételek napját ünnepeljük

hirtv.hu

Először szólalt meg Eva Rezesova szabadulása óta: „a mai napig bűntudatom van”

vaol.hu

Hat autót tört össze az ittas autós Szombathelyen - fotók

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: kabaréba illő góllal bukta a győzelmet Elefántcsontpart

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

Óriási bejelentést tett a válófélben lévő Kulcsár Edina, te gondoltad volna?

ripost.hu

Összeomlott a magyar színésznő Babicsek Bernát temetésén, nem bírta tovább

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Portugália–Magyarország élőben az NSO-n!

origo.hu

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott következő ellenfele az Eb-n